01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

30.000 ευρώ στο «Αλ Τσαντίρι»

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δέχτηκε τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο σε ακρόαση και του επέβαλε πρόστιμο για εκπομπή με αναφορές στον ανασχηματισμό του Ιουνίου.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Με ένα πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φιλοδωρήθηκε χθες το «Αλ Τσαντίρι News». Το Συμβούλιο δέχτηκε και σε ακρόαση τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο, «χρησιμοποίησα λέξεις που υπάρχουν στο ελληνικό λεξικό» είπε αυτός, αλλά το ΕΣΡ έχει το δικό του σκεπτικό. Η επίμαχη εκπομπή προβλήθηκε στις 10 Ιουνίου 2014 και τα σχόλια του Λάκη είχαν να κάνουν με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Ανασχηματισμός γιατί είμαστε μπουρδέλο», είπε, «και κάθε μπουρδέλο πρέπει να αλλάζει τις πουτάνες του». Εντόπισε ωστόσο μια βασική διαφορά της κυβέρνησής μας σε σύγκριση με τα μπουρδέλα: «Είναι το μόνο μπουρδέλο που σε πηδάνε αντί να πηδάς». Πρόβαλε στη συνέχεια κι ένα βίντεο με μια γιαγιά να τα λέει έξω από τα δόντια, ιδού λοιπόν το πρόστιμο.

 

Με 30 χιλιάδες ευρώ τιμωρήθηκε επίσης και το «E TV» διότι πρόβαλε τυχερό παιχνίδι σε ακατάλληλη ώρα, το μεσημέρι. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, τα τυχερά παιχνίδια πρέπει να μεταδίδονται μετά τις 12 και μισή το βράδυ. Σε ακατάλληλη ώρα έπαιξε παιδικές διαφημίσεις και το Smile TV, πράγμα το οποίο του κόστισε 15 χιλιάδες ευρώ. Τέλος, πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ καταλογίστηκε και στο «Δίκτυο Τηλεόραση» του Νομού Σερρών για ποιότητα προγράμματος και προσβολή προσώπου – ο νυν δήμαρχος έλεγε ουκ ολίγα για τον πρώην δήμαρχο. Συστάσεις έγιναν σε δύο ραδιόφωνα, τον Galaxy 92 και τον Derti 98.6, για υπέρμετρη προβολή χορηγών. Το πρώτο προωθούσε τα αυτοκίνητα Ρενό και το δεύτερο μια εταιρεία ραδιοταξί.

 

Στο ΕΣΡ απευθύνθηκε και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Αφορμή, τα σχόλια που έκανε για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ – τα γνωστά ομοφοβικά σχόλια τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε. Ο κύριος βουλευτής θεώρησε πως θίχτηκε από κάποιους δημοσιογράφους και ορισμένα κανάλια που αναφέρθηκαν στο γεγονός με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια, γι’ αυτό και κατέφυγε στο Συμβούλιο. Τι να του πεις τώρα;

 

[email protected]

 

Scroll to top