01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα εισιτήρια των ανέργων απ’ το ΕΣΠΑ

ΟΑΣΘ - Για διαγραφή προστίμων κάνει λόγο ο πρόεδρος.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Το ΕΣΠΑ θα πληρώνει τα εισιτήρια των ανέργων, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Στεφανίδης, σε συνάντηση που είχε με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχέθηκε, ακόμη, επέκταση του μοναδικού νυχτερινού δρομολογίου 78 και επαναλειτουργία των μεταμεσονύκτιων γραμμών κατά 50-60%.

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης του εισιτηρίου, της μείωσης των δρομολογίων, της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και της αδιαφάνειας στη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού. Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τα σχετικά οικονομικά στοιχεία παρότι ζητήθηκαν με ερωτήσεις στη Βουλή, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε αναρμόδιος. Τελικά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε πως σε μια εκ νέου άρνηση του αρμόδιου υπουργού για δημοσιοποίηση των στοιχείων, θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία που αφορούν τον ΟΑΣΘ.

 

Οσον αφορά το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ανακοίνωσε πως δρομολογείται η εκταμίευση ποσού 5 εκατομμυρίων από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Εως τότε, σε όσους ανέργους βεβαιώνονται πρόστιμα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών. Για την αύξηση, ωστόσο, της τιμής του εισιτηρίου, ο κ. Στεφανίδης υπερασπίστηκε την απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής.

 

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τις θέσεις του κόμματος εναντίον της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ενώ επανέλαβαν την πάγια θέση του κόμματος για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

 

Στο μεταξύ, αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Πειρατές στη Θεσσαλονίκη» αναφορικά με την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, η οποία θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου. Οπως τονίζεται, η απόφαση του Οργανισμού και της κυβέρνησης να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων και να διακοπούν τα νυχτερινά δρομολόγια αποτελεί ξεκάθαρο πλήγμα για την πόλη, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι τη νύχτα, μαθητές μετά το φροντιστήριο, φοιτητές που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους με το λεωφορείο και έτσι αναγκάζονται να πάρουν ταξί ή να βρουν κάποιον άλλον τρόπο, γεγονός που, όπως λένε, μειώνει το ήδη τσεκουρωμένο χαρτζιλίκι τους.

 

Scroll to top