01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απόλυση για… παραδειγματισμό

Εντονες αντιδράσεις από όλα τα σωματεία του χώρου για την εκδίωξη του εκπροσώπου των εργαζομένων Π. Θεοφάνους.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Απόλυση-παρωδία από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του. Εδιωξαν συνδικαλιστή που πρωταγωνιστούσε στις διεκδικήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα. Για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, που έχει στόχο τις συλλογικές προσπάθειες υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης καλύτερων σχέσεων εργασίας, κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα σωματεία του χώρου.

 

Με κοινό ψήφισμα ομοσπονδίες και σωματεία δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον απολυμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων Πολυχρόνη Θεοφάνους, εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης και του επιχειρησιακού σωματείου στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. «Θεωρούμε -λένε- πως η απόλυση του συναδέλφου στοχεύει να πλήξει ευθέως την ουσία τού μη υποταγμένου συνδικαλισμού, στέλνοντας μήνυμα παραδειγματισμού και τιμωρίας σε όποιον σηκώνει το κεφάλι. Προσπαθούν να στείλουν τρομοκρατικό μήνυμα στους συναδέλφους πως “δεν λογαριάζουν ούτε τη συνδικαλιστική προστασία”, για να αποτρέψουν από ενέργειες υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης καλύτερων σχέσεων εργασίας».

 

Στις 4 Σεπτεμβρίου η διορισμένη από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης απέλυσε τον επί 14 συναπτά έτη εργαζόμενο Πολυχρόνη Θεοφάνους, συνδικαλιστή και συγκεκριμένα αναπληρωτή γραμματέα της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης και πρώην γραμματέα του επιχειρησιακού σωματείου στον ΟΜΜΘ. Η απόλυσή του κοινοποιήθηκε από τη δικηγόρο του Μεγάρου Μουσικής «με συνοδεία τριών ατόμων της εταιρείας security», χωρίς να αναγράφονται οι λόγοι απόλυσης στην καταγγελία σύμβασης και με την απαίτηση να φύγει άμεσα από τον χώρο εργασίας του.

 

«Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου, ο οποίος διεκδικεί δικαστικά την ακύρωση της απόλυσης και την επάνοδο στην εργασία του, και καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικάτο και συλλογικότητα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας άμεση ανάκληση της άκυρης απόλυσης», τονίζουν οι συνάδελφοί του.

 

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στον εργαζόμενο Πολυχρόνη Θεοφάνους και στον αγώνα που δίνει για να επιστρέψει στην εργασία του.

 

Scroll to top