01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Από: Δήμαρχο Αμαρουσίου,Γιώργο Πατούλη

 

Κύριε Διευθυντή

 

Με αφορμή τη δημοσίευση στην εφημερίδα σας, στο φύλλο της 29 Σεπτεμβρίου 2014, στη σελίδα 45, άρθρου που υπογράφεται από τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου κ. Π. Κούκουζα, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:

 

Πρώτον, θεωρώ απαράδεκτο να δίνετε δυνατότητα φιλοξενίας θέσεων και απόψεων που στρέφονται σε βάρος μου, χωρίς ταυτόχρονα να έχω τη δυνατότητα να προβάλλω ως απάντηση τις δικές μου θέσεις. Ο στοιχειώδης σεβασμός στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, επιβάλλει την ισότιμη προβολή όλων των απόψεων. Η επιλεκτική προβολή απόψεων βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία και την αξιοπιστία της εφημερίδας σας.

 

Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι οι απόψεις του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου που αφορούν στα πεπραγμένα μου ως Δημάρχου Αμαρουσίου, καταδικάστηκαν απερίφραστα από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι έδωσαν σε μένα και στη δημοτική μου παράταξη μια καθαρή εκλογική νίκη, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. Αντίθετα, η παράταξη του κου Κούκουζα δεν κατάφερε να λάβει ούτε το εκλογικό ποσοστό του κόμματος που τους υποστήριζε. Κι, όμως, η εφημερίδα σας επέλεξε να φιλοξενεί τις απόψεις και τα ψέματα αυτών που μειοψηφούν αποδεδειγμένα στην κοινωνία, αντί εκείνων που εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών.

 

Τρίτον, δεν έχει ο συντάκτης του άρθρου που άκριτα φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας το πολιτικό ανάστημα να αποκαλεί τους Δημάρχους μέλη του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» εθελόδουλους και λαγούς του Φούχτελ, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Φούχτελ, ήταν και είναι οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αλλά και Νίκαιας Ρέντη, που όχι μόνον δεν ανήκουν στο Κίνημα Ανατροπή που στηρίζουν 165 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, αλλά αντίθετα έχουν συγκροτήσει μια άλλη συμμαχία 4-5 μόλις Δημάρχων, που έχουν θέσει ως στόχο μέσα από την Κ.Ε.Δ.Ε. να προωθήσουν όχι τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

 

Κύριε Διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών, στόχος μας είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Να έχουμε ρόλο και λόγο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Αναζητούμε την αναβάθμιση του θεσμού που υπηρετούμε μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Διεκδικούμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κι όχι να στηρίζουμε τη λειτουργία μας στη «φιλανθρωπία» και τις σκοπιμότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές, ούτε και τι σκοπούς εξυπηρετούν.

 

Με την ευρύτατη στήριξη των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, θα πετύχουμε την ανατροπή ώστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για το θεσμό, προς όφελος των πόλεων και των δημοτών μας.

 

Την πορεία αυτή δεν μπορούν να την ακυρώσουν ούτε τα υβριστικά άρθρα δημοτικών συμβούλων που εκφράζουν θλιβερές μειοψηφίες, ούτε η επιλεκτική φιλοξενία των άρθρων αυτών από εφημερίδες που δεν τιμούν τους κανόνες της πολυφωνίας.

 

Παρακαλώ πολύ όπως δημοσιεύσετε την απάντησή μου στην ίδια θέση και σελίδα με αυτή που φιλοξένησε το άρθρο του κου Κούκουζα.

 

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

……………………………………………………….

 

Αλλαγή πολιτικών και νοοτροπιών

 

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ / και μυρσίνη συ δοξαστική / μη παρακαλώ σας μη / λησμονάτε τη χώρα μου!» Οδ. Ελύτης.

 

Από τότε που ελευθερώθηκε η Ελλάδα διαμορφώθηκε το πελατειακό κράτος. Νεποτισμός στην εξουσία κυριαρχία τζακιών και διαπλεκομένων συμφερόντων. Το Κράτος «διέπρεψε» ως κράτος διεφθαρμένης κλεπτοκρατίας. Στην Ελλάδα, που δεν βίωσε Αναγέννηση και Διαφωτισμό, δεν εμπεδώθηκαν τα συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης» ούτε και η «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη». Μετεκενώθηκε ο Διαφωτισμός εκ Δυσμών και χωνεύτηκε με άγαρμπο τρόπο. Στην Ελλάδα βασιλεύει ακόμη «το δίκαιο του αίματος» (διαβάστε σχετικώς βιβλία του Στέλιου Ράμφου), δηλαδή το δίκαιο της οικογένειας. Ενδιαφερόμαστε μονάχα για να «τακτοποιήσουμε» κυρίως στο Δημόσιο την οικογένειά μας, αδιαφορώντας για την αξιοκρατία και ότι και οι συν-πολίτες μας έχουν τα ίδια δικαιώματα. Διαβάστε το μάτσο των τροποποιήσεων που έκανε η Βουλή στον νόμο του ΑΣΕΠ, γνωστό ως νόμο Πεπονή, και για την τύχη του Αν. Πεπονή που δεν ξαναεκλέχτηκε βουλευτής. Τη μέγιστη ευθύνη την έχει αυτό το νόθο εμπορο-ναυτο-αγροτο-κτηνοτροφικό πράμα, που στην Ελλάδα αποκαλείται «άρχουσα τάξη». Δημιούργησαν εξ αρχής έναν ανώριμο λαό και εξαρτημένο. Βεβαίως και ο λαός δεν είναι ο αναλφάβητος πληθυσμός του παρελθόντος και έχει τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη των πραγμάτων. Η Ελλάδα χρειάζεται ενεργούς πολίτες, να ενδιαφέρονται για τα κοινά, για να δουλέψουν με ανιδιοτέλεια να εξέλθει το κράτος από τα σημερινά του αδιέξοδα. Και όχι κράτος ιδιωτών. Μας χρειάζεται πολλή δουλειά, ακόμη και αλλαγή νοοτροπίας για να ανέβει ψηλά ο ήλιος. Μπορούν όμως τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι πολιτικοί με τις κρατούσες νοοτροπίες και πολιτικές που μας βούτηξαν στον πάτο να μας βγάλουν στον αφρό;

 

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

 

……………………………………………

 

Αναστροφή

 

Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο ή δίλημμα. Ολα ρέουν υπό το φως της αλλαγής. Μόνη λύση είναι η φωνή του σκεπτόμενου εραστή του ονείρου. Τώρα, χθες, αύριο. Η σκέψη γίνεται διήγημα και το όραμα σιωπή. Με λίγα λόγια το μόνο που υπάρχει είναι η ολότητα των γεγονότων. Αυτή η στάχτη που φέρει το αποτύπωμα της νέας εποχής. Γυρίζουμε, λοιπόν, σελίδα, βάζοντας τέλος στην αστάθεια και στην ορμή. Αναστροφή.

 

Αλέξιος Μαυρουδής

 

[email protected]

 

Scroll to top