vouli

01/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μητσοτάκη-Μπαλασόπουλου στη Βουλή

«Θα ελέγξουμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μονιμοποίησης των συμβασιούχων», ανέφερε ο υπουργός. «Προσχηματικός ο έλεγχο των συμβάσεων ώστε να βρεθεί νέα δεξαμενή απολύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ .
      Pin It

Δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον επανέλεγχο.

«Θα ελέγξουμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μονιμοποίησης των συμβασιούχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Προσχηματικός ο έλεγχος»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θέμης Μπαλασόπουλος, χαρακτήρισε προσχηματικό των έλεγχο των συμβάσεων ώστε να βρεθεί νέα δεξαμενή απολύσεων.

«Βρισκόμαστε στο κέντρο της κατασυκοφάντησης. Δεν αντιδρούμε στον έλεγχο πλαστών δικαιολογητικών και πτυχίων» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μπαλασόπουλος.

«Τον τελικό λόγο με τους δημάρχους που δεν εφάρμοσαν το νόμο θα τον έχει δικαιοσύνη είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει κύριε Μπαλασόπουλε. Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ και για την αξιολόγηση και για την ανανέωση των συμβάσεων.
Τα ψέματα τελείωσαν για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τη μετατροπή των συμβάσεων», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης σε αυστηρό τόνο.

Μετά την αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη από την αίθουσα, ο κ. Μπαλασόπουλος επισήμανε πως «φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 92′ όταν ένας άλλος πρωθυπουργός (σ.σ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες.

Λίγο νωρίτερα η ένταση κορυφώθηκε όταν ακούστηκε από εκπροσώπους φορέων: «άντε τελείωνε έχεις ραντεβού με την τρόικα πρέπει να φύγεις» για να πάρουν την απάντηση:

από το βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης που τόνισε: «Εάν δεν μπορούν οι κύριοι να σεβαστούν τις διαδικασίες στο κοινοβούλιο να περάσουν έξω τώρα».

 

efsyn.gr

Scroll to top