Rigas-Panagiotis

01/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: «Υπαρκτός ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά αλλά και τις ενδοκυβερνητικές τριβές μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
      Pin It

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς στον ΒΗΜΑ FM 99,5 για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υποστήριξε:
«Είναι υπαρκτότατος ο κίνδυνος, για διάφορους λόγους. Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και αυτοκτονικό για την κυβέρνηση, αν η ίδια το προκαλέσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προκληθεί τέτοιος κίνδυνος και δεν θα υπάρξει τέτοιο ατύχημα, διότι δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπάρξει αδιέξοδο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Εμείς, έχουμε προδιαγράψει τα βήματά μας από εδώ και πέρα. Αν αυτό φανεί ότι είναι αδιέξοδο, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση» σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τις τριβές μεταξύ της δικομματικής κυβέρνησης, απάντησε: «Τα βλέπω, με την έννοια ότι υπήρξαν διάφορα επεισόδια που δεν ήταν και τα ευτυχέστερα σε μια περίοδο δύσκολη και για τη συνεργασία και για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, όμως, δική μας πρόθεση είναι, αν θέλουμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη διαδρομή, να αναταχθεί η κυβέρνηση συνολικά. Και σ’ αυτό εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε. Οτιδήποτε δευτερεύον κάνει γκρίζα την εικόνα της κυβέρνησης κάνει κακό και στην κυβέρνηση και στα δύο κόμματα, συνολικά, σε αυτά που συμμετέχουν».

Τέλος, σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης και απαντώντας στην άποψη του Κώστα Σκανδαλίδη που νωρίτερα από την ίδια συχνότητα είχε ζητήσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, ο Παναγιώτης Ρήγας, είπε:
«Το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης προφανώς θα γίνει πριν τις εκλογές, αν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο, που είναι το απώτερο. Αν οι εκλογές προκύψουν αιφνιδιαστικά και γίνουν τον επόμενο μήνα, προφανώς θα γίνει μια διαδικασία συνεδριακή, η οποία, όμως, δεν μπορεί να έχουμε τη φιλοδοξία να την πραγματοποιήσουμε όπως θέλουμε ούτε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό (που θέλουμε). Προφανώς και θα γίνει μία διαδικασία και αν οι εκλογές πάνε νωρίτερα, προς το Μάρτιο, βεβαίως πρέπει να προηγηθεί το συνέδριο».

 

efsyn.gr

Scroll to top