Dalakogiorgos-Antonis-Penen

01/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Στις 14 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ

H διοίκηση καλεί τα μέλη και τον κλάδο να συσπειρωθούν στην ιστορική Ένωση και να διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών, όσο και την απαιτούμενη συμμετοχή, ώστε η νέα διοίκηση να διαδραματίσει πιο αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν τη ναυτιλία .
      Pin It

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) την Τετάρτη, με μοναδικό θέμα την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και θέματα σχετικά με τις εκλογές στην Ένωση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τα πλοία που ήταν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (δρομολογημένα, αργούντα και επισκευαζόμενα), η συμμετοχή ξεπέρασε το 93%. Επίσης πολυπληθής ήταν και η παρουσία των άνεργων μελών της ΠΕΝΕΝ.

Η συνέλευση ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της διοίκησης και της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ναυτών» εκλέγοντας 3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη στην εφορευτική επιτροπή και στη συνέχεια καθόρισε την έναρξη, τη διάρκεια και τη λήξη των εκλογών. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 14/11/2014 και ολοκληρώνεται στις 2/3/2015.

Στη συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτάσεις της διοίκησης για το παράβολο υποψηφιότητας, το ύψος της αμοιβής της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας καθορίσθηκε στις 72 μέρες. Η κάλπη και το εκλογικό υλικό θα φυλάσσεται σε τραπεζική θυρίδα, οι μέρες ψηφοφορίας θα είναι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα 9.00 π.μ. έως ώρα 13.00.

H διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη και τον κλάδο να συσπειρωθούν στην ιστορική Ένωση και να διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών, όσο και την απαιτούμενη και ενισχυμένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία προκειμένου η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί από τις επικείμενες αρχαιρεσίες να διαδραματίσει ακόμη πιο αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν τη ναυτιλία και το ναυτεργατικό κόσμο.

Η ΠΕΝΕΝ παρά και ενάντια στις μεθοδευμένες προσπάθειες των δυνάμεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν τις ασκούμενες κυβερνητικές ναυτιλιακές πολιτικές, όχι μόνο θα παραμείνει όρθια και σταθερά στο μετερίζι του αγώνα αλλά θα εντείνει την παρέμβαση και την δράση της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και όλου του ναυτεργατικού κόσμου.

Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα σχέδιο ψηφίσματος και εξουσιοδότησε τη διοίκηση να το αποστείλει στην κυβέρνηση, τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και στα ΜΜΕ.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top