01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα φαντασιακό σκηνικό…

      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ τη χθεσινή πρόταση, μπας και αρχίσουν κάποιοι να καταλαβαίνουν προς τα πού πάει το πράγμα και θελήσουν να το σταματήσουν…

 

Ας πάρει κάποιος την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα φιλικό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Κυριακή, χωρίς «7» και «13» στις κερκίδες, αλλά με κανονικό κόσμο.

 

Με γεμάτες τις εξέδρες από πραγματικούς οπαδούς, νέους, γέρους, παιδιά, οικογένειες, όπως γίνεται παντού στο πολιτισμένο ποδόσφαιρο…

 

Με κεντρικό αίτημα-απαίτηση να φύγουν οι χούλιγκαν από τα γήπεδα.

 

Με πανό και συνθήματα κατά της αλητείας που στραγγαλίζει τις όποιες καλές προσπάθειες ή προθέσεις.

 

Με Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Σαρρή, Ανδριανό, αλλά και Γιαννακόπουλο με Αγγελόπουλο δίπλα δίπλα να παρακολουθούν, να χειροκροτούν, αλλά κυρίως να είναι έτοιμοι να αλλάξουν τους εαυτούς τους και το περιβάλλον τους.

 

Κυρίως, με απόφαση οριστική και αμετάκλητη να μπει τέλος σ' αυτό το αίσχος που ταλαιπωρεί και προκαλεί πρώτα τον θάνατο και μετά το καθήκον και τη θεσμική υποχρέωση κάποιων να τρέξουν και να κλάψουν.

 

Ξέρετε πόσοι το θέλουν όλο αυτό το φαντασιακό, για την Ελλαδίτσα μας, σκηνικό; Χιλάδες άνθρωποι. Εκατομμύρια. Ολοι αυτοί που θα έπρεπε να κάθονται στα άδεια καθίσματα των γηπέδων, αλλά προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους, στον καναπέ και στην τηλεόραση. Και ζηλεύουν κάθε φορά που τυχαίνει να πάνε στο εξωτερικό σ' ένα παιχνίδι, χαζεύοντας χαρούμενες φάτσες στην έξοδο, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα τους νίκησε ή έχασε.

 

Οποιος έχει τα κότσια ας το τολμήσει!

 

Αλλωστε, ένα τέτοιο ματς θα είχε και χαρακτήρα απελευθέρωσης του περισσότερου κόσμου από τα καθημερινά δεσμά των λίγων οργανωμένων, που όχι μόνο ταλαιπωρούν αλλά και εθίζουν στον δικό τους τρόπο συμπεριφοράς μεγάλες μάζες φιλάθλων, διαμορφώνοντας με τη σειρά τους και τις γενιές των παιδιών που έρχονται πίσω μας και θέλουν να μοιάσουν στα πρότυπα που βλέπουν, ακούνε και πολλές φορές θαυμάζουν με το κούφιο κεφαλάκι τους.

 

Scroll to top