pame

01/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σύσκεψη ναυτεργατικών σωματείων για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 

Καταδικάστηκαν οι δηλώσεις της Τρίτης, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που όπως σημειώνουν οι ναυτεργάτες, δίνουν το στίγμα του «κοινωνικού διαλόγου» που στήθηκε στη Γενεύη, με την καθοριστική συμβολή της ΓΣΕΕ.
      Pin It

«Λύτρα συναλλαγής για να προχωρήσουν εφοπλιστές – κυβέρνηση στην κατάργηση των ΣΣΕ, στη διάλυση του ΝΑΤ, της ιατροφαρμακευτικής προστασίας, να προστεθεί το σύνολο των ναυτεργατών στους ήδη πάνω από 60.000 ναυτεργάτες στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία», αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και η οποία μετατρέπει την υποχρεωτική συνεισφορά των εφοπλιστών σε οικειοθελή.

Αυτό υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών, την οποία εξέδωσαν στα πλαίσια οργανωτικής σύσκεψης που πραγματοποίησαν λόγω των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ, στις 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Στη σύσκεψη καταδικάστηκαν οι δηλώσεις της Τρίτης, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που -όπως σημειώνουν οι ναυτεργάτες- δίνουν το στίγμα του «κοινωνικού διαλόγου» που στήθηκε στη Γενεύη, με την καθοριστική συμβολή της ΓΣΕΕ.

«Σε αυτές τις συνθήκες, διέξοδος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, δεν είναι να εγκλωβιζόμαστε στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να είμαστε θιασώτες αυτής της βάρβαρης πολιτικής και ομοτράπεζοι με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα εργαζόμενο. Ο δρόμος του αγώνα, της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να συντελεστούν αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των υπερασπιστών της» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να προχωρήσουν με πολύμορφες παρεμβάσεις, για την ανεργία – κοινωνική ασφάλιση – ΣΣΕ – λαϊκό εισόδημα. Τονίζουν επίσης οτι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα η Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμμένα προβλήματα και την ανάπτυξη αγώνων.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top