02/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Βραβεία Μετάφρασης

 

Απονεμήθηκαν προχθές βράδυ στο Ινστιτούτο Goethe τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2104. Στην Αθηνά Δημητριάδου (φωτ.) το Βραβείο Μετάφρασης Αγγλόφωνης Λογοτεχνίας για το βιβλίο «Ο Φάρος» της Aλισον Μουρ (Ικαρος), στον Κώστα Κοσμά για τη μετάφραση από τα γερμανικά του «F» (Καστανιώτης) του Ντάνιελ Κέλμαν, στην Τιτίνα Σπερελάκη, που μετέφρασε από τα ισπανικά «Το τανγκό της παλιάς φρουράς» (Πατάκης) του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε. Το Βραβείο Μετάφρασης Δανέζικης Λογοτεχνίας πήρε ο Λύο Καλοβυρνάς για τα «Δοκίμια για την ύπαρξη της αγάπης» του Τόμπεν Γκούλμπερ (Πατάκης). Τα βραβεία συνοδεύονται από 1.500 ευρώ. Απονέμονται σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση, το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

 

ΠΑ.Σ.

 

……………………………………….

 

Βράχοι από Ακρόπολη

 

Oι πτώσεις βράχων και οι αστάθειες σε περιοχές της νότιας πλευράς της Ακρόπολης αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης ειδικών πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να λύσουν το πρόβλημα, έπειτα από ανάθεση της Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο υπερψήφισε τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε. Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, Δ. Σβολόπουλος, είπε ότι «ένα τμήμα βράχου ικανών διαστάσεων έπεσε σε περιοχή που περνούσε κόσμος από τη νότια κλιτύ προς την είσοδο της Ακρόπολης. Επρεπε, λοιπόν, να βρεθεί λύση, να αρθούν οι αστάθειες και να εφαρμοστούν μέτρα, αν είναι δυνατόν με μόνιμο χαρακτήρα» συμπλήρωσε.

 

Β.ΤΖ.

 

……………………………………………

 

Παπακαλιάτης και πάλι

 

Για καινούργιους κινηματογραφικούς έρωτες ορμά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της δεύτερης και της τρίτης ιστορίας της νέας του σπονδυλωτής ταινίας με τίτλο «Γλυκύ μου έαρ». Ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία εξελίσσεται στην Ελλάδα τού σήμερα, στην εποχή της κρίσης. Τρεις ιστορίες που ενώνουν Ελληνες και ξένους πολίτες. Κάθε μια κι ένας διαφορετικός τίτλος. Κάθε ιστορία και μια διαφορετική οπτική πάνω στο θέμα του έρωτα. Στο καστ Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί (J.K. Simmons, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη).

 

Ε.Μ.

 

Scroll to top