02/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λαβωμένο στην ενημέρωση, ενισχυμένο στην ψυχαγωγία

Τα στελέχη του MEGA παρουσίασαν χθες το πρόγραμμα του καναλιού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2014-.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

 "Εθνικής Ελλάδος": η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη


«Εθνικής Ελλάδος»: η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη

Με αισθητές αλλαγές και συρρίκνωση στον ενημερωτικό τομέα, σημαντικές προσθήκες και εμφανέστατη ενδυνάμωση του ψυχαγωγικού κομματιού το ΜEGA ετοιμάζει την «επίθεσή» του για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

 

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος από τα στελέχη του καναλιού της Μεσογείων είναι εμφανές ότι υπάρχει, έστω και μερική, αλλαγή φιλοσοφίας ως προς τον σχεδιασμό για την καινούργια τηλεοπτική περίοδο. Την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα έχει η Μαρία Σαράφογλου (καθημερινά) και ο Νίκος Στραβελάκης (Σαββατοκύριακο), παραμένει σχολιαστής ο Γιάννης Πρετεντέρης που θα παρουσιάζει για 15η σεζόν και την «Ανατροπή» του (κάθε Δευτέρα). Αντίθετα απουσιάζει ο Παύλος Τσίμας και η «Ερευνά» του, ενώ το ενημερωτικό κομμάτι του MEGA ολοκληρώνεται με τα πρωινά «Κοινωνία ώρα MEGA» (καθημερινά με Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα) και «MEGA Σαββατοκύριακο» (Ι. Χασαπόπουλος και Μ. Αναγνωστάκης).

 

Με μια πρώτη ματιά είναι σαφές ότι το κανάλι της Μεσογείων για πρώτη φορά δείχνει αισθητά αποδυναμωμένο στο ενημερωτικό κομμάτι, κάτι που οφείλεται και στις διαφωνίες μεταξύ των μετόχων που υπάρχουν σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί του συγκεκριμένου τομέα. Οπότε σε αυτό αναμένονται εξελίξεις…

 

Αντίθετα στον τομέα της μυθοπλασίας παρατηρείται σαφέστατη ενδυνάμωση καθώς εκτός από το «Κάτω Παρτάλι» και τη «Μοντέρνα οικογένεια» που θα συνεχίσουν την επιτυχημένη από πέρσι πορεία τους, στο πρόγραμμα του καναλιού θα ενταχθούν και νέα σίριαλ. Πρώτο και καλύτερο το «Mάνα Χ ουρανού» που κάνει πρεμιέρα στις 6/10 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Στην τηλεοπτική «φαρέτρα» του το ΜEGA εκτός από τα «Κλεμμένα όνειρα» που θα επιστρέψουν με νέα επεισόδια και το «Ονειρο ήταν» (καθημερινά στις 19.00), έχει εντάξει και τη νέα σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη «Δικαίωση» η οποία θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα με 90λεπτα επεισόδια σε στιλ τηλεταινίας. Προσεχώς, θα δούμε και τη νέα σειρά που υπογράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης με τίτλο «Εθνική Ελλάδος» και θεωρείται «βαρύ πυροβολικό» αλλά και τις «Ηρωίδες» σε σενάριο Αλεξάνδρας Κ* και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου.

 

Ενισχυμένος όμως θα είναι και ο καθαρά ψυχαγωγικός τομέας του καναλιού, στον οποίο αναμένεται η πρεμιέρα του νέου πρωινού «ΜEGA με Μία» με τον Μάρκο Σεφερλή από τις 13/10 (καθημερινά στις 10.00). Τα Σαββατοκύριακα θα προστεθεί και το «Joy» που κάνει πρεμιέρα μεθαύριο και θα μεταδίδεται στις 16.50. Πρεμιέρα κάνει στις 8/10 και το «The music school» που επίσης θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή (21.00). Διπλό θα είναι αυτή τη σεζόν το «χτύπημα» του Ακη Πετρετζίκη με την εκπομπή μαγειρικής «Κάν’ το όπως ο Ακης» και το ταξιδιωτικό «Η λίστα του Ακη». Η Σμαράγδα Καρύδη θα συνεχίσει το «Celebrity game night», ενώ το κανάλι διαθέτει και μια νέα ψυχαγωγική εκπομπή με τίτλο «Εεεεε» και παρουσιαστή τον Χρήστο Ανθόπουλο.

 

Από το MEGA δεν θα λείψει κι ένα μουσικό τάλεντ σόου, το «Rising Star», ενώ αυτή τη σεζόν το κανάλι εκτός από κινηματογραφικές ταινίες θα μεταδίδει και παραστάσεις μέσα από τη ζώνη «MEGA Θέατρο», όπως η τρελή φάρσα «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, η σουρεαλιστική κωμωδία του Ακη Δήμου «Οθων και Ποθούλα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, η κωμωδία «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου σε διασκευή Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και άλλες.

 

[email protected]

 

Scroll to top