14/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επενδυτές στα κεραμίδια

      Pin It

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι μεγάλοι έρωτες δεν κρύβονται. Το χτυποκάρδι, επί παραδείγματι, της Ν.Δ. για την ανάπτυξη. Στον ύπνο τους τη βλέπουν οι άνθρωποι. Οταν ο Μορφέας τούς τυλίγει στα τρυφηλά του πέπλα ξεπροβάλλει πανταχόθεν ως πολύφερνη κόρη και τους ξεσηκώνει, τους σαγηνεύει, τους ξελογιάζει.

 

Επεσαν να κατασπαράξουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργο -καμία σχέση με το έργο- επειδή δήλωσε ότι έχουμε υψηλό κατώτατο μισθό. Να αγιάσει το στόμα του του χριστιανού. Διότι πασχίζει για την ανάπτυξη. Της στρώνει χαλί να περάσει.

 

Ρωτάει άραγε κανείς πώς θα 'ρθουν οι ξένοι επενδυτές να τοποθετήσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια στη χώρα με μισθούς 500 και 300 και 150 ευρώ μηνιαίως; Μην είμαστε και πλεονέκτες. Προσβάλλουμε τον Ξένιο Δία με τις παράλογες απαιτήσεις μας. Ακυρώνουμε την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

 

Το υπέρτατο αγαθό των καιρών προσφέρουν οι άνθρωποι: δουλειά. Κι εμείς έμπλεοι θράσους ζητάμε να πληρωνόμαστε κι από πάνω; Μ' αυτά και μ' αυτά καταντήσαμε σε τούτο το χάλι. Στην ανάγκη, θα μπορούσαμε να τους δίνουμε κάτι απ' το υστέρημά μας. Ετσι προσελκύονται οι επενδύσεις. Αλλιώς θα την κάνουν κατά Βουλγαρία και Τουρκία μεριά.

 

Ιδανικός και πανάξιος ερωτιδεύς αποδεικνύεται ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Γατούλης. Το υπαινίχθηκε κι ο ίδιος μάλιστα διατρανώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα. Και κάτι τέτοιες μέρες ξεροσταλιάζει στα κεραμίδια νιαουρίζοντας ναζιάρικα μπας και γοητεύσει κανέναν ψηφοφόρο. Αλλά φευ! Ούτε μαύρο γατί δεν τον πλησιάζει.

 

Παρεμπιπτόντως σήμερα οι ερωτευμένοι θα γίνουν παπιά από τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα εκτός από τα δυτικά. Παρόμοιο καιρό θα έχει Αττική και Σαλονίκη, με χιόνια στην Πάρνηθα και τα ορεινά της συμπρωτεύουσας.

 

Ιδιες συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, με τις χιονοπτώσεις να επεκτείνονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Μόνο στα βορειοδυτικά θα έχουμε σκέτες νεφώσεις. Σταδιακά θα υπάρξει βελτίωση, εκτός από τα ανατολικά και τα νότια. Τραμουντάνα ίσαμε 7 Μποφόρ θα πνέει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πουνέντες με την ίδια ένταση στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει.

 

Αντίκρισε πρώτη φορά το φως -που καίει- σαν σήμερα στο Μπουργάς (Πύργος) της Βουλγαρίας το 1884, ο αξεπέραστος ποιητής Κώστας Βάρναλης. Η ποίησή του παραμένει επίκαιρη, όπως ο παρακάτω στίχος για τη θάλασσα: Ως να με πάρεις κάποτε, μαργιόλα συ/ στους κόρφους σου αψηλά τους ανθισμένους/ και να με πας πολύ μακρυά απ' τη μαύρη τούτη Κόλαση/ μακρυά πολύ κι από τους μαύρους κολασμένους.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top