Koskotas-Giorgos

02/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αθώωση Γ. Κοσκωτά για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γ. Σιδέρη

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αθώωσαν τον πάλαι ποτέ ισχυρό τραπεζίτη από τo αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.
      Pin It

Ομόφωνα αθωώθηκε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο παλαιότερα ισχυρός τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού -και νυν επιχειρηματία- Γιώργου Σιδέρη.

Ο Γ. Κοσκωτάς εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του, Τάκη Μιχαλόλια, ενώ και ο Γ. Σιδέρης απουσίασε από τη δικαστική αίθουσα, για λόγους υγείας.

Η κατηγορία αφορούσε τη μαφιόζικη επίθεση από κουκουλοφόρους, στις 15 Νοεμβρίου του 2007, εις βάρος του Γιώργου Σιδέρη, με δύο πυροβολισμούς, μέρα μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο. Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει πως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής «επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του, εμφανίστηκαν τρία άγνωστα άτομα, τα οποία τον ανέμεναν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, φορώντας κουκούλες στο πρόσωπό τους και κρατώντας πιστόλια, και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, χωρίς να τα καταφέρουν.»Ενα από τα άτομα πυροβόλησε δύο φορές τον Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζε: «Γιατί, ρε πούστη, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;». Στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση».

Ο κ. Σιδέρης είχε δώσει την παρακάτω εξήγηση για το τι εννοούσε ο δράστης: «Ο Κοσκωτάς μού είχε ζητήσει να του δώσω ένα ποσόν που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση». Στη συνέχεια, υποστήριξε ο Γιώργος Σιδέρης, άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, τον πλησίασαν απειλητικά, λέγοντάς του «φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».

Πιο αναλυτικά, ο Γ. Σιδέρης έχει υποστηρίξει αρχικά ότι την επίμαχη περίοδο δεχόταν πιέσεις για 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης και αφού είχαν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, το 2006 με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, κατακυρώθηκαν στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία ήταν μέτοχος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Η εταιρεία είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό τα επίμαχα ακίνητα,το 2000, έναντι ποσού 1,8 δισ. δραχμών.

Κατά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του άλλοτε προέδρου της Τράπεζας Κρήτης Γιώργου Κοσκωτά, ο κατηγορούμενος «που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία δήλωσε ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της συνδέουν την επίθεση σε βάρος του κ. Σιδέρη με την υπόθεση των μεζονετών, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι οι δράστες σχετίζονταν με τον Κοσκωτά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας,«μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία;».

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε πως ο Γιώργος Κοσκωτάς, «αν και πέρασε οικονομική καταστροφή και έχασε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για πράξη βίας». Τόνισε επίσης ο κ. Μιχαλόλιας, πως ο επίμαχος πλειστηριασμός των ακινήτων δεν αφορούσε τον εντολέα του, καθώς τα χρήματα που προέκυπταν θα πήγαιναν στο Ελληνικό Δημόσιο.-

 

 

efsyn.gr

Scroll to top