02/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εγινε η Βουλή… Ελ Πάσο

      Pin It

Ενταση επικράτησε χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δήμους και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με αφορμή την αξιολόγηση των υπαλλήλων και τον έλεγχο των συμβάσεών τους.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών μονιμοποίησης των συμβασιούχων θα προχωρήσει και προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι «τον τελικό λόγο με τους δημάρχους που δεν εφάρμοσαν τον νόμο θα τον έχει η Δικαιοσύνη, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο νόμος δεν είναι α λα καρτ».

 

Ακολούθησαν φωνές και έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές και κάποιος από αυτούς (σ.σ. όχι πάντως ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, όπως λανθασμένα υποστήριζαν ορισμένοι) φώναξε προς τον υπουργό «άντε, τελείωνε γιατί έχεις και ραντεβού με την τρόικα».

 

Ενοχλημένος ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή και παρακαλώ να σοβαρευτείτε». Στην κόντρα παρενέβη και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης (Ν.Δ.), λέγοντας πως «εάν οι κύριοι δεν μπορούν να σεβαστούν τις διαδικασίες στο κοινοβούλιο, να περάσουν έξω τώρα».

 

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως οι καταγγελίες του κ. Μπαλασόπουλου ότι ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, είχε «υπεύθυνο φύλαξης του ΧΥΤΑ εργαζόμενο που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση της Δυτικής Αθήνας, όπου μπράβοι σκότωναν και εκτελούσαν και ο οποίος τώρα δικάζεται».

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, ο συγκεκριμένος «πήγε εισήγηση της υπηρεσίας στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και του έδωσε έναν χρόνο αναστολή μέχρι να τελειώσει η δίκη, η οποία αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί μετά από έξι μήνες».

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top