ypourgeio-nautilias

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Υπάλληλοι ΥΝΑ: «Δεν θα γίνει αποδεκτός ο Οργανισμός του Μ. Βαρβιτσιώτη»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ χαρακτηρίζει τον νέο Οργανισμό «αναχρονιστικό μόρφωμα» και καταγγέλλει ότι αποκλείστηκαν από τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, οι εκπρόσωποί του .
      Pin It

Η κόντρα ανάμεσα στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Ναυτιλίας και στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το νέο Οργανισμό του ΥΝΑ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει το νέο Οργανισμό «αναχρονιστικό μόρφωμα» και καταγγέλλει ότι αποκλείστηκαν από τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, οι εκπρόσωποί του.

Οπως τονίζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑ, το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με εισηγητές τους βουλευτές Ν. Συρμαλένιο (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Δ. Μανωλάκου (ΚΚΕ) τοποθετήθηκαν επικριτικά για τον Οργανισμό και ζήτησαν την αποστρατιωτικοποίηση του οικονομικού – παραγωγικού τομέα του υπουργείου και το σαφή διαχωρισμό του από τον τομέα της ασφάλειας και φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, με διακριτούς ρόλους στις αρμοδιότητες και τη στελέχωση. Ταυτόχρονα επισήμαναν τις απροκάλυπτες παραβιάσεις των Ν.4150/13 και Ν.4275/14.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων επισημαίνουν οτι ο Μ. Βαρβιτσιώτης προσπάθησε με «ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και επιλεκτική αναφορά στοιχείων να υποστηρίξει τις αναχρονιστικές επιλογές του» και γι’΄αυτό το λόγο πήρε μαζί του το μισό Αρχηγείο. Επαναλαμβάνουν ότι όπως έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή, «ο Οργανισμός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός, πράγμα που σημαίνει ότι η συζήτηση για το χαρακτήρα και την οργανωτική δομή του ΥΝΑ θα είναι ανοιχτή μέχρι να υπάρξει ένας σύγχρονος δημόσιος φορέας της ναυτιλίας στην υπηρεσία των ναυτικών και των πολιτών».

«Όσο οι επιλογές του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι ευθυγραμμισμένες με συντεχνίες και συμφέροντα στο χώρο της ναυτιλίας που θέλουν το ΥΝΑ «μαγαζάκι» και μηχανισμό εξυπηρέτησης των επιδιώξεων τους (τελευταίο παράδειγμα η μετατροπή της υποχρέωσης φόρου των εφοπλιστών σε εθελοντική συμμετοχή), όσο οι επιλογές του είναι αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές για το μοντέλο οργάνωσης του ΥΝΑ, θα εντείνεται ο αγώνας μας. Τo ΥΝΑ δεν θα γίνει 'στρατόπεδο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη’».

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top