Dr. Joel Montgomery, team leader for the U.S. Centers for Disease Control and Prevention Ebola Response Team in Liberia, is dressed in his personal protective equipment while adjusting a colleague's PPE before entering the Ebola treatment

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Aμερικανός εικονολήπτης θετικός στον Έμπολα

Ένας Αμερικανός εικονολήπτης που είχε σταλεί στη Λιβερία για λογαριασμό του δικτύου NBC προσβλήθηκε απο τον θανατηφόρο Έμπολα. Τέσσερις άνθρωποι κοντινοί στον πρώτο ασθενή του Έμπολα στις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε καραντίνα.
      Pin It

Ένας Αμερικανός τηλεοπτικός εικονολήπτης, ο οποίος εργαζόταν για το NBC News στη Λιβερία διαγνώστηκε θετικός στον ιό Έμπολα και θα επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ για θεραπεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Ο εικονολήπτης είχε προσληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συνεργαστεί με την ανταποκρίτρια του ΝBC στη Λιβερία, Δρ. Νάνσι Σνάιντερμαν.

Παράλληλα, τέσσερις άνθρωποι κοντινοί στον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον πρώτο άνθρωπο που διαγνώστηκε με τον ιό στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα διαμέρισμα στο Ντάλλας, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του άνδρα έχουν σφραγιστεί.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι περίπου 12 έως 18 άνθρωποι είχαν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Τέξας από τη Λιβερία (η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό) με αεροπλάνο μέσω Βρυξελλών και Ουάσινγκτον πριν από δύο εβδομάδες και αυτοί με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με δεκάδες άλλους ανθρώπους.

Κανείς από όσους πιστεύεται ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του Έμπολα.

Στη Λιβερία, ο επικεφαλής της αρχής των αεροδρομίων της χώρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ασκήσει διώξεις κατά του Ντάνκαν, αφού αυτός δεν παραδέχτηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με άνθρωπο που είχε προβληθεί από τον ιό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Ντάνκαν παρέλειψε να δηλώσει ότι βοήθησε τη γειτόνισσά του, Μαρθαλίν Ουίλιαμς, αφότου αυτή είχε ήδη αρρωστήσει. Η Ουίλιαμς πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα έχουν πεθάνει συνολικά 3.338 άνθρωποι στο χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας έως σήμερα, δεδομένου ότι η ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1976.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top