mimis-plessas2

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Ο Μίμης Πλέσσας στην «Αλεξάνδρεια», Θεατρικά Αναλόγια, Dialogue in the Dark, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις, στις προτάσεις για την αποψινή σας έξοδο.
      Pin It

Ζωγραφική και κεραμικά

 

Εκθεση με θέμα «Διά Βίου» οργανώνουν τα μέλη της Ενωσης Εικαστικών Ιρις στον χώρο του Μηχανουργείου Λαυρίου. Θα παρουσιαστούν κεραμικά της Μαρίας Σταυροπούλου και ζωγραφική της Κατερίνας Βούλγαρη (φωτ). Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο στις 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Ωρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.30.

 

……………………………………………

 

Κρητικά ψηφιδωτά

kritika-psifidota

Εκθεση ψηφιδωτού, με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη, εγκαινιάστηκε στην Πύλη Αγίου Γεωργίου, στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Το ψηφιδωτό “δαμάζει” την ύλη, όπως το πετυχαίνει ένα παιδί παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας άμεσα και αισθησιακά», λέει η ζωγράφος Μάτω Ιωαννίδου, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

«Το τοπίο της Κρήτης είναι αδρό, το ίδιο και το ψηφιδωτό∙ έχει τεράστιο πλούτο και γεννάει θέματα, μπορείς να αντλήσεις από παντού». Τα ψηφιδωτά της έκθεσης ποικίλλουν σε ύφος και τεχνική και όλα αντλούν τα θέματά τους από τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης.

 

……………………………………………

 

Bόλτα στο σκοτάδι

 

Ξεκίνησε ξανά το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

volta-sto-skotadiΟδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες επί περίπου 80 λεπτά ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς. Απαραίτητη η κράτηση, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.

Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή, τηλ.: 210-8840600.

 

…………………………………………………………………..

 

 

Θεατρικά Αναλόγια

 

Ο δημοφιλής θεσμός που διοργανώνει χρόνια τώρα η θεατρολόγος Σίσσυ Παπαθανασίου προβάλλοντας το νεοελληνικό κείμενο, τα Θεατρικά Αναλόγια, μεταπηδούν απ' το Εθνικό Θέατρο στο Θέατρο Τέχνης thetarika-analogiaΚαρόλου Κουν.

Με πλούσιο πρόγραμμα και έμφαση στους Ελληνες δημιουργούς, τα Αναλόγια ξεκινούν σήμερα το βράδυ με το έργο «Σκηνές» του Ευθύμη Φιλίππου σε σκηνοθεσία Μάνου Λαμπράκη και Ζωής Χατζηαντωνίου.

Αύριο, το νέο έργο της Ελένης Χαβιαρά «Με άλλο μάτι» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη με πρωταγωνιστές τούς Μαρία Κατσανδρή και Νίκο Αλεξίου. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 7/10.

Ωρα έναρξης: 20.00. Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ.: 210-3222464.

 

…………………………………………………………

 

 

Πλέσσας στην «Αλεξάνδρεια»

 

Ο πολυχώρος τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλ. Αμερικής) ανοίγει τη μουσική του αυλαία γι' αυτή τη σεζόν με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα σε ένα ρεσιτάλ πιάνου-φωνής,
mimis-plessas2συνοδευόμενος από τον ερμηνευτή Σπύρο Κλείσσα.

Ενα μουσικό ταξίδι με σταθμούς τα αγαπημένα τραγούδια: «Χάντρες», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Ενας ουρανός», «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε»…

Αύριο στις 21.30, Κυριακή στις 21.00. Είσοδος: 15 ευρώ με ποτό, τηλ. 210-8673655.

 

………………………………………………….

 

Αρχιτέκτονας τοπίου

 

Η Χιλιανή Τερέζα Μόλερ, η πρωτοποριακή και πολυβραβευμένη αρχιτέκτων τοπίου, θα μιλήσει απόψε στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής για το πιο γνωστό έργο της, το πάρκο Punta Pite.

Το «πάντρεμα» της αρχιτεκτονικής με τη φύση αναπτύσσεται σε μια έκταση 27 στρεμμάτων στις δυτικές ακτές της Χιλής.

Με τη βοήθεια 40 τεχνιτών δημιούργησε μια «γραμμή στο τοπίο» με σκαλιά λαξευμένα στα βράχια και μικρές νησίδες πράσινου με επιλογές από την ενδημική χλωρίδα, που προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φύση.Την παρουσίαση, που συνδιοργανώνεται με το Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου, συντονίζει ο αρχιτέκτων Θ. Δοξιάδης.

Είσοδος ελεύθερη.

 

……………………………………………..

 

 

ΘΕΑΤΡΟ – Επιλογές

 

Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη ([email protected])

 

 

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

 

(Κύπρου 91Α, Κυψέλη, 2130040496)

 

«Ανεπίδεκτη διόρθωσης»- Δράμα του Στέφανο Μασίνι

 

Παίζουν: Τ. Παλαιολόγου, Μ. Κοιλάκος

 

Δευτ., Τρ. 21.00

 

«Ο Μέγας Ανατολικός» του Ανδρέα Εμπειρίκου

 

Παίζουν: Μπ. Γαλιατσάτος, Κ. Μαούτσου

 

Σάββ., Κυρ. 21.30

 

 

EΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

(Τσαμαδού 8, Εξάρχεια)

 

«ΕΓΚΑΤΑλελειμμένοι – Σχεδίασμα Ι» του Δημήτρη Φοινίτση

 

Παίζουν: Ιουλ. Σιάμου, Χρ. Κωστόπουλος.

 

Κυρ. 19.00, Δευτ.-Τρ. 21.30

 

 

104

 

(Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020)

 

«Βυθός» του Γιον Ατλι Γιόνασον

 

Παίζουν: Θ. Δόβρης

 

Δευτ., Τρ. 21.00

 

«Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν-Πολ Σαρτρ

 

Παίζουν: Φ. Σούτου, Γ. Σταυριανός, κ.ά.

 

Παρ.-Κυρ. 21.00

 

  ΠΟΡΕΙΑ
(Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας, 210 8210991, 210 8210082).

blasted-ereipia«Blasted – Ερείπια»

της Σάρα Κέιν

Τετ.-Κυρ. 21.00 και 1-2/11 και 7-9/11, 21.00

 

H Κέιν στα 23 της γράφει το πρώτο από τα 5 έργα της με διαλόγους κοφτερούς, ζωντανούς και με χιούμορ! Διαλόγους που θα ζήλευαν μάστορες του θεατρικού λόγου. Η ωμή ποίησή της, με σαφή σεξπιρική καταγωγή, μιλάει για τη μεγαλειώδη βία που κατοικεί εντός μας, που δεν είναι παρά η θρυαλλίδα της τεράστιας έκρηξης που θα συμβεί και θα δημιουργήσει τη ρωγμή από την οποία το θεϊκό φως θα μπει.

 

Σκην.: Δημ. Τάρλοου. Ερμηνεύουν: Ακ. Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχ. Αφολάνιο

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

(Μεταμορφώσεως 7-9& Αργυρουπόλεως, Καλαμαριά, 2310.458591)

 

«Με όλο μου το είναι», τρεις μονόλογοι (έως 12/10)

 

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Εύα Καμινάρη

 

Τετ.- Παρ. 21.15, Σάββ. 18.30, 21.15, Κυρ. 20.00

 

 

TERRA ANTIQUA ART CAFE

 

(Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη, 2310.829950)

 

«Gremandos»-ένα ονειρικό ταξίδι με βαλίτσες, ήχους και μουσικές.

 

Από το Eclipses Group Theater

 

3/10 στις 21.00

 

BETON 7

 

(Πύδνας 7, Βοτανικός, 210 7512625)

 

«Lulu 2.4, The serial»του Φρανκ Βέντεκιντ

 

Παίζουν: Β. Παπαχρήστου, Ε. Τσίπρα κ.ά.

 

Πέμ. 21.00

 

…………………………………………………………..

 

 

ΣΙΝΕΜΑ – Επιλογές

 

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

 

 

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

 

του Ντέιβιντ Φίντσερ.Με τους Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ.

 

 

Ανάμεσα σε αγωνιώδες θρίλερ και απολαυστική μαύρη κωμωδία για τα δεινά του γάμου. (ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 2, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 10, ODEON STARCITY 10, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 4, VILLAGE MALL 10 & 13, VILLAGE PENTH 1 & 9, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 2 & 8, ODEON ΟΠΕΡΑ 1, ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ ΠΛΑΚΑ, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 2, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 3, CINE ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΔΑΦΝΗ 2, ΝΑΝΑ CINEMAX 1, ΝΑΝΑ CINEMAX 2, ΝΑΝΑ CINEMAX 4, ΝΑΝΑ CINEMAX 5, ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1, ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 1, ΒΑΡΚΙΖΑ 1, ΒΑΡΚΙΖΑ 2, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 9 & 11, ODEON STARCITY 1, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 1 & 5, VILLAGE MALL 7, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 4 & 7, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 7, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5, VILLAGE METRO MALL ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1 & 5)

 

«Στο σπίτι»

 

του Αθανάσιου Καρανικόλα. Με τους Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Τσορτέκη.

 

Ο ελληνικός «μεγαλοαστικός» ρατσισμός σε μία ταινία σπουδαίας αυτοσυγκράτησης, μία από τις καλύτερες της σεζόν. Η ερμηνεία της Καλλιμάνη αξεπέραστη. (ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX)

 

 

«Xenia»

xenia

του Πάνου Χ. Κούτρα

 

Με τους Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αγγελο Παπαδημητρίου, Ρομάνα Λόμπατς, Πάτι Πράβο. Ανάμεσα σε road movie και ιστορία ενηλικίωσης, μια αφοπλιστικά ζεστή κι αξιαγάπητη ματιά στη σύγχρονη Ελλάδα και στη διαχρονική εφηβεία. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών. (ΑΘΗΝΑΙΟΝ 4 CINEPOLIS, ΑΙΓΛΗ 1, ΔΑΝΑΟΣ 1, ΕΛΛΗ, ΚΗΦΙΣΙΑ 1 CINEMAX, ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ 1)

 

 

«The guest»

 

του Ανταμ Γουίνγκαρντ. Με τους Νταν Στίβενς, Μάικα Μονρό.

 

Στο κλασικό μοτίβο του θρίλερ γύρω από έναν μυστηριώδη άγνωστο, καλογραμμένη και καλοσκηνοθετημένη ταινία μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Νταν Στίβενς του «Downton Abbey». (NANA CINEMAX 5, ODEON KOSMOPOLIS MΑΡΟΥΣΙ 5, ODEON STARCITY 7, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 10)

 

 

«Μαγεία στο σεληνόφως»

 

του Γούντι Αλεν. Με τους Κόλιν Φερθ, Εμα Στόουν.

 

Ο Γούντι Αλεν «ξεπετά» μια αφοπλιστικά χαριτωμένη κομεντί, παρότι μοιάζει σαν να την έγραψε μέσα σε πέντε λεπτά. Οι δυο πρωταγωνιστές δεν αφήνουν τα μάτια να περιπλανηθούν από την οθόνη. (ODEON ΟΠΕΡΑ 2, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 7, ODEON STARCITY 2)

 

 

«Το παιδί με την κουρδιστή καρδιά»

 

των Στεφάν Μπερλά, Ματίας Μαλζιέ.

 

Παιδικό animation που θα ενθουσιάσει και τους μεγαλύτερους, σκοτεινός, α λα Τιμ Μπάρτον, ρομαντισμός, με παραγωγό τον Λικ Μπεσόν. (ΑΕΛΛΩ CINEMAX 4, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 2, NANA CINEMAX 1, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 1, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 11)

 

Scroll to top