03/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΠΡΙΣΜΑ»

Εργοδότης – διώκτης των συνδικαλιστών

      Pin It

Για «απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος της συγκέντρωσης και της εργατικής διεκδίκησης» κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών σε ανακοίνωσή του. Ο Σύλλογος ενημερώνει για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την Τετάρτη ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πρίσμα» κατά της απολυμένης καθηγήτριας Α.Σ., του προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΦΚ, Κλέαρχου Σμυρναίου, και του Διονύση Αμπάτη, ειδικού γραμματέα του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ.

 

Η Α.Σ., που δούλευε επί πολλά χρόνια στο φροντιστήριο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τις πληρωμές και είχε έρθει σε ρήξη με την εργοδοσία, με αποτέλεσμα να απολυθεί από το φροντιστήριο. Από εκείνη τη στιγμή, το Σωματείο κάνει συνεχώς κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τόσο τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου όσο και τις πρακτικές του («Εφ.Συν.», 23/9/2014).

 

Ο ιδιοκτήτης του «Πρίσματος» προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργαζόμενης και των δύο μελών του ΣΕΦΚ και της ΟΙΕΛΕ, ζητώντας την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μήνα για κάθε κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν οι τρεις αποδέκτες των μέτρων. Η υπόθεση εκδικάζεται τη Δευτέρα 6/10, στις 09.00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 5. Στο μεταξύ, ο ΣΕΦΚ καλεί το Σάββατο, στις 10 το πρωί σε κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο.

 

Δ.Α.

 

Scroll to top