Pin It

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα γερόντια στην Ελλάδα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και θα έπρατταν άριστα εάν πήγαιναν να ζήσουν στο Μπανγκλαντές, τη Σρι Λάνκα -πρώην Κεϊλάνη-, το Βιετνάμ, τη Σενεγάλη ή τη Μαδαγασκάρη, όπου οι συνομήλικοί τους περνούν καλύτερα. Ακόμα μια εντυπωσιακή πρωτιά της χώρας μας. Εντολή ΘΑμαρά, που θα έλεγε η δοκησίσοφος Σοφί.

 

Αυτό θα πει success story. Ωθεί τις ευπαθείς ομάδες στα πιο εξωτικά μέρη που ούτε στον ύπνο τους δεν τα 'χουν δει. Αλλά κι οι πιτσιρικάδες τη βγάζουν μπέικα. Εχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο να χαρούν τα νιάτα τους, καθώς το 65% είναι άνεργοι. Οσοι δουλεύουν αμείβονται με 400-500 ευρώ το πολύ, αν φιλοτιμηθεί να τους τα δώσει ο εργοδότης.

 

Νυχθημερόν. Εδώ που τα λέμε το οκτάωρο αποδείχτηκε δολοπλοκία των κομμουνιστών. Διότι ο νέος εργάζεται για να δημιουργήσει. Να βάλει κάνα φράγκο στην άκρη, βρε αδελφέ. Αν κάθεται τα δύο τρίτα της μέρας θα φάει τον μισθό στις καφετέριες και στα μπαρ από την πρώτη βδομάδα και τον υπόλοιπο μήνα θα κάνει τράκα στους γονείς του.

 

Ιδανική λύση αποτελεί το δεκαεξάωρο και το εικοσάωρο. Δεν του μένει καιρός να καταναλώσει. Ξοδεύει μόνο τα εισιτήρια και τα ρέστα τα ράβει στο στρώμα. Μπαγιόκο για τις δύσκολες μέρες. Ασε που τι να πρωτοκάνεις σε οκτώ ώρες. Ούτε τη δουλειά δεν προλαβαίνεις να μάθεις. Ενώ με τα μοντέρνα ωράρια γίνεσαι μαστόρι πρώτο. Περιζήτητο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Καταπέλτης ο Αντουάν κατατρόπωσε βρομοσυριζαίους και λοιπούς αριστερούς ιδεολόγους που μάχονταν τόσα χρόνια τη μισθωτή σκλαβιά. Τη μετέτρεψε σε άμισθη ή ανύπαρκτη. Τους μπέρδεψε και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν. Και πάνω στην αναμπουμπούλα πέρασε έξτρα φόρους. Ο Ενφιας, που λέει κι ο Χαρδούβελης, συνιστά την ελάχιστη αναγνώριση στους σωτήρες του έθνους.

 

Ομως το πόπολο είναι αχάριστο. Πάει και πεθαίνει στην ουρά πριν πληρώσει. Βγάζει και τον Τσίπρα έντεκα μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Είδε κι απόειδε ο ΘΑμαράθ, κατέφυγε στη Μέρκελ για στοργή και προδέρμ. Αλλά η σκύλα η Γερμανίδα γκουβερνάντα τού τράβηξε τ' αυτί και του 'δωσε παλαμιές στα πισινά. Και σαν να μην έφτανε που δεν βρίσκει τους 180, του κάνουν κόνξες κι οι 150.

 

Σακουλευτήκανε πως πάμε για εκλογές και το ρίξανε στη λαϊκή πλειοδοσία. Και ξιφουλκούν κατά του Μητσοτάκη, τα χώνουν στον Βορίδη και περνούν γενεές δεκατέσσερις τους μυστικοσυμβούλους του πρωθυπουργού. Τους βάζει κι αυτός αιφνιδιαστικό πρόχειρο διαγώνισμα με θέμα «ψήφος εμπιστοσύνης μες στον πανικό» να μείνουν μετεξεταστέοι να ησυχάσει. Λέγεται πως του το πρότεινε ο Μπένι, όπως στον Γιωργάκη τον Νοέμβρη του ’11, που πήρε μεν τη στήριξη της Βουλής αλλά σε έξι μέρες μάς άφησε γεια. Δακρύζουν απ' τα γέλια ακόμα και τα μετέωρα στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νοτιοδυτικά.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top