03/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εδωσε σόου, πήρε αναβολή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εκμεταλλεύτηκε τη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και θα κριθεί για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη στις 12 Δεκεμβρίου • «Αυτή με χτύπησε», δήλωσε ο «γενναίος» προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
      Pin It

Των Δημήτρη Ψαρρά – Μαρίας Δήμα

 

Αν και σιδεροδέσμιος, ο Κασιδιάρης, δεν παρέλειψε κατά τη μεταφορά του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να ''απειλήσει'' τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ότι ''έρχεται το τέλος του'' και να απαιτήσει από τη Λιάνα Κανέλη να του ζητήσει συγνώμη που τον... χτύπησε ΑΜΕ/ΜΠΕ

Αν και σιδεροδέσμιος, ο Κασιδιάρης, δεν παρέλειψε κατά τη μεταφορά του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να »απειλήσει» τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ότι »έρχεται το τέλος του» και να απαιτήσει από τη Λιάνα Κανέλη να του ζητήσει συγνώμη που τον… χτύπησε
ΑΜΕ/ΜΠΕ

Η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων οδήγησε χθες στην αναβολή για τις 12 του ερχόμενου Δεκέμβρη της δίκης του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, για το τηλεοπτικό χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, αλλά και την επίθεση εναντίον της Ρένας Δούρου στην οποία εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό.

 

«Ηταν ηθική μου υποχρέωση να παραβρεθώ, ιδίως μετά τη δολοφονία του Φύσσα» είπε φτάνοντας νωρίς χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικό φασισμό. Κατά την είσοδο του κατηγορούμενου Ηλία Κασιδιάρη μέσα στη δικαστική αίθουσα, ολιγομελής ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής χειροκρότησε και η πρόεδρος του δικαστηρίου τούς επανέφερε στην τάξη, προειδοποιώντας τους ότι θα τους αποβάλει από την αίθουσα.

 

Οσο για τον κατηγορούμενο, η μεταγωγή του οποίου έγινε στις 8.40 το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «τελειώνει η ώρα Σαμαρά και Βενιζέλου», ενώ για το επίδικο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε χειροδικώντας σε βάρος των δύο γυναικών στη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, αναρωτήθηκε όταν ρωτήθηκε αν ζητά συγγνώμη: «Εγώ να ζητήσω συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκα; Αν ζητήσουν αυτοί, θα ζητήσω και εγώ. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 

Προμελετημένο

 

Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να ισχυρίζεται ότι χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη «αμυνόμενος», αλλά όπως αποδεικνύει το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» (http://archive.efsyn.gr/?p=239986), η επίθεση του ναζιστή βουλευτή με στόχο τη βουλευτή του ΚΚΕ και την τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1 ήταν ψυχρά προμελετημένη.

 

Σε ομιλία του προς τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσουν την ανοιχτή βία εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Ο Αρχηγός ακούγεται καθαρά να προαναγγέλλει: «Ναι! Θα τους χαστουκίσουμε, θα τους χλευάσουμε, θα τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

 

Η ομιλία έγινε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στις 21.5.2011, έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την επίθεση Κασιδιάρη. Και τη μέθοδο αυτή την έχει αντιγράψει ο Αρχηγός από τον τρόπο συμπεριφοράς του Ρώσου ακροδεξιού ηγέτη Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, με τον οποίο η οργάνωση διατηρεί επαφές από το 1996. Ο Ζιρινόφσκι ήταν εκείνος που έριξε ένα ποτήρι νερό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και εκείνος πάλι γρονθοκόπησε δημόσια πολιτικό του αντίπαλο.

 

Scroll to top