03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Αιωνόβια» γιαγιά

      Pin It

 

genethlia-giagia-100-xronia

 

Το πάρτι του αιώνα στήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, καθώς η Τριανταφυλλιά Τσαφή έσβησε 100 κεράκια στη γενέθλια τούρτα της και η καθιερωμένη ευχή «να τα εκατοστίσεις» μετατράπηκε από όλους σε «να τα χιλιάσεις».

Ροζ μπαλόνια, τούρτα που είχε επάνω το νούμερο εκατό, μουσική, φαγητό και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα είχε το πάρτι – έκπληξη που έκαναν το πρωί στην κυρία Τριανταφυλλιά τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, οι φίλοι και οι φίλες της, οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ και η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη.

genethlia-giagia-100-xronia2

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι μια όμορφη μέρα», έλεγε  η αιωνόβια γυναίκα την ώρα που οι παρευρισκόμενοι την αγκάλιαζαν και της εύχονταν υγεία και περαιτέρω ευτυχία με αφορμή τα γενέθλια της.

Η Τριανταφυλλιά Τσάφη γεννήθηκε το 1914 στη Γαλατινή Κοζάνης και στον πόλεμο του ’40 έχασε τον άντρα της στην Κορυτσά, έχοντας ένα γιο μόλις 6 ετών. Στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε και έκανε μια κόρη, ενώ μεγάλωσε και τα 5 παιδιά που ήδη είχε ο δεύτερος άντρας της. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή μετρά 7 παιδιά, 11 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα!

Scroll to top