kipros-simaia

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Μέτωπο για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στην Κύπρο

Πρωτοβουλία για συγκρότηση εθνικού πλαισίου επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ανέλαβε το ΔΗΚΟ. Στα κεντρικά γραφεία του κόμαμτος παρέστησαν αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Η Συμμαχία Πολιτών αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία, η οποία, όπως λέει, εξαγγέλθηκε από τον Ιούνιο και αφέθηκε ανενεργή μέχρι τον Οκτώβριο.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως είναι κοινή διαπίστωση των τεσσάρων κομμάτων ότι υπάρχει η δυνατότητα αλλά και η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Η κυβέρνηση, είπε, έχει αλλάξει το μνημόνιο, αλλά το έχει κάνει χειρότερο.

Τα τέσσερα κόμματα αποφάσισαν να εγγράψουν το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως λέχθηκε ο στόχος, μέσα στο πλαίσιο της εγγραφής του θέματος στη Βουλή και της από κοινού κωδικοποίησης θέσεων επαναδιαπραγμάτευσης είναι να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα προς την ορθή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης στους τομείς της ανάπτυξης και της διαχείρισης της κρίσης στον τραπεζικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μετατροπή του ΕΛΑ σε μακροπρόθεσμο ομόλογο και στη δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας διαχείρισης προβληματικών δανείων, στη βάση, όπως είπε, του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Ιρλανδία.

efsyn.gr

Scroll to top