mitropolitis-peiraios-serafeim

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Σεραφείμ σε Χόκινγκ για τον… Θεό

Ο μητροπολίτης Πειραιώς επιτέθηκε στον Βρετανό επιστήμονα για τις δηλώσεις του περί Θεού, υποστηρίζοντας ότι η σύγχυσή του οφείλεται στην αφόρητη σωματική του δυστυχία.
      Pin It

Στο… στόχαστρο του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ βρέθηκε ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος έκανε το «λάθος» να υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι πίστευαν στο Θεό, επειδή δεν είχαν αναπτύξει τις επιστήμες.

Ο μητροπολίτης Πειραιά που έχει «αφορίσει» και άλλες φορές ανθρώπους που είχαν διαφορετική άποψη από τη δική του, υποστήριξε ότι ο Βρετανός επιστήμονας βρίσκεται σε σύγχυση, η οποία δικαιολογείται από «την αφόρητο σωματική δυστυχία του».

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του…», ισχυρίζεται ο Σεραφείμ, συμπληρώνοντας ως «ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, την αφόρητο σωματική δυστυχία του».
efsyn.gr

Scroll to top