Varvitsiotis-Miltiadis

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Χατζημάρκου για τη μετανάστευση στο Αιγαίο

Ο υπουργός Ναυτιλίας συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στις ελληνικές θάλασσες.
      Pin It

Η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη θάλασσα, η υδροδότηση των νησιών αλλά και η υφιστάμενη κατάσταση στην ακτοπλοΐα ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έλαβε για τη διαχείριση του φαινομένου της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, κυρίως με την υλοποίηση της νέας διάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που αποτελεί, όπως είπε, τον πρώτο συνολικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του από το 1927.

Για το ζήτημα της υδροδότησης των νησιών, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην εκπόνηση του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί σήμερα το υπουργείο και αφορά τον εξοπλισμό των άνυδρων νησιών, είτε με μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά που δε διαθέτουν, είτε με παρεμβάσεις αποκατάστασης στις υφιστάμενες αφαλατώσεις που εντοπίζονται προβλήματα.

Για την ακτοπλοία ο Μ. Βαρβιτσιώτης, επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει στον τομέα αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εξορθολογισμού του δικτύου που σήμερα εξυπηρετεί το Νότιο Αιγαίο. «Η ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας και του εθνικού ρόλου που επιτελούν, αποτελούν για εμάς το κυρίαρχο μέλημα για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά» τόνισε.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Scroll to top