HONGKONG2

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Στην πολύβουη συνοικία Μονγκοκ -που θεωρείται από τις πλέον πυκνοκατοικημένες στον πλανήτη με υψηλούς ουρανοξύστες, ανοικτές αγορές, μπαρ κι εστιατόρια- περίπου 1000 άτομα υποστηρικτές της πολιτικής του Πεκίνου, συγκρούστηκαν με 100 ακτιβιστές. Αρνούνται να συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση οι φοιτητές.
      Pin It

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, όταν υποστηρικτές της πολιτικής του Πεκίνου έκαναν επιδρομή στο σημείο που έχουν συγκεντρώνονται εδώ και μέρες οι διαδηλωτές, κατεδαφίζοντας αντίσκηνα και σκίζοντας τα πανώ.

HONGKONG

Στην πολύβουη συνοικία Μονγκοκ -που θεωρείται από τις πλέον πυκνοκατοικημένες στον πλανήτη με υψηλούς ουρανοξύστες, ανοικτές αγορές, μπαρ κι εστιατόρια- περίπου 1000 άτομα συγκρούστηκαν με 100 ακτιβιστές, την ώρα που η πρόταση για διαπραγματεύσεις του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ προς τους φοιτητές είχε βοηθήσει να καταλαγιάσουν λίγο τα πνεύματα.

HONGKONG1

Οι επικεφαλής των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν σήμερα (Παρασκευή) ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα μεταξύ των διαδηλωτών και υποστηρικτών της Κίνας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, πάντως, παρέμειναν μέχρι αργά στους δρόμους στην Μονγκοκ γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια, αντιμετωπίζοντας με σκεπτικισμό τις κινήσεις του κυβερνήτη Τσουν Γινγκ. Η αστυνομία δημιούργησε ανθρώπινη αλυσίδα στην Μονγκοκ για να χωρίσει τις δυο ομάδες. Οι ακτιβιστές παραμένουν στις θέσεις τους και σε άλλα δυο σημεία του Χονγκ Κονγκ αν και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν καθαρίσει τα περισσότερα οδοφράγματα.

efsyn.gr

Scroll to top