cantley

03/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Την απελευθέρωση του Τζον Κάντλι ζήτησε ο πατέρας του

Ο πατέρας του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι, από το κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ζήτησε από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να τον αφήσουν ελεύθερο.
      Pin It

Την απελευθέρωση του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι, που κρατείται από τους εξτρεμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τα τελευταία δύο χρόνια, ζήτησε μέσω βίντεο ο πατέρας του.

Ο 81χρονος Πολ Κάντλι, που μίλησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ανέφερε ότι η οικογένεια του Τζον προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους μαχητές του ΙΚ, χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν φανταζόμουν να περάσω έτσι το 81ο έτος μου», δήλωσε σε μια βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση. «Θέλω ο Τζον να γνωρίζει ότι είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη χαρά από το να δω την απελευθέρωση του αγαπημένου μου γιου και (να τον δω) να επιστρέφει σπίτι σε εμάς».

Ο 43χρονος Κάντλι, που αγνοούνταν επί δύο χρόνια, αιχμαλωτίστηκε στη βόρεια Συρία τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με τον συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πατέρας του Κάντλι σημείωσε ότι ο γιος του ήταν ένας ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος που είχε πάει στη Συρία για να καταγράψει τα δεινά του λαού της.

Ο Τζον Κάντλι είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 18 Σεπτεμβρίου το ΙΚ στο οποίο έλεγε ότι σύντομα θα αποκαλύψει «στοιχεία» για την οργάνωση με στόχο να αντικρούσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για αυτή στη Δύση.

Ο πατέρας του είπε: «Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια είδαμε τον Τζον σε αυτό το βίντεο στο οποίο είπε στο κοινό ότι εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος του Ισλαμικού Κράτος και ότι ίσως να ζήσει, ίσως να πεθάνει».

efsyn.gr

Scroll to top