rousev

04/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Διευρύνει το προβάδισμά της η Ντίλμα Ρούσεφ

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία πριν από έναν μήνα εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη νικήτρια της αναμέτρησης και μάλιστα με διαφορά, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί σταθερά.
      Pin It

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ ανοίγει την ψαλίδα έναντι των αντιπάλων της εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την Κυριακή. Πάντως, δεν είναι σαφές ποιον από τους δύο πλησιέστερους αντιπάλους της θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (Παρασκευή).

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία πριν από έναν μήνα εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη νικήτρια της αναμέτρησης και μάλιστα με διαφορά, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί σταθερά και πλέον σχεδόν ισοψηφεί με τον τεχνοκράτη Αέσιου Νέβες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Sensus.

Η δημοσκόπηση αυτή εμφανίζει τη Ρούσεφ να κερδίζει 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από μία εβδομάδα, και να συγκεντρώνει πλέον 37,3%. Η Σίλβα έπεσε στο 22,5%, από 25%. Ο Νέβες διατήρησε το δικό του ποσοστό, που ανέρχεται στο 20,6%.

Όμως η διαφορά ανάμεσα στη Σίλβα και στον Νέβες είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους (±2%).

Αν και οι έρευνες της Sensus γενικά δεν θεωρούνται από τους αναλυτές εξίσου σημαντικές με αυτές των μεγαλύτερων εταιρειών Datafolha και Ibope, οι οποίες γίνονται τακτικότερα και σε μεγαλύτερα δείγματα, η συγκεκριμένη καταγράφει σχεδόν επακριβώς τις τάσεις της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης της Datafolha. Και οι δύο έρευνες δείχνουν πως ο Νέβες είναι σε απόσταση βολής από τη Σίλβα.

Αν, όπως εξάλλου αναμένεται, δεν υπάρξει νικήτρια ή νικητής στον πρώτο γύρο (απαιτείται το 50% συν μια ψήφος για αυτό), οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, την 26η Οκτωβρίου.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top