Dr. Joel Montgomery, team leader for the U.S. Centers for Disease Control and Prevention Ebola Response Team in Liberia, is dressed in his personal protective equipment while adjusting a colleague's PPE before entering the Ebola treatment

04/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΗΠΑ: Σε καραντίνα 10 άνθρωποι λόγω Έμπολα

Δέκα άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση εξ αιτίας της επαφής τους με τον ασθενή του θανατηφόρου ιού στο Ντάλας του Τέξας. Μεταξύ αυτών και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ταχύτατα εξαπλώνεται ο ιός.
      Pin It

Δέκα πολίτες που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εξ αιτίας της έκθεσης ή επαφής τους με τον ασθενή που πάσχει από τον ιό Έμπολα, έχουν τεθεί σε απομόνωση και βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στο Ντάλας του Τέξας.

Οι άνθρωποι αυτοί, ο αριθμός των οποίων αντιστοιχεί στο 10% των συνολικά 100 προσώπων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον εξακριβωμένα μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό ασθενή, συνεργάζονται με τις αρχές δημόσιας υγείας και έχουν θέσει εαυτούς σε καραντίνα, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

Μεταξύ αυτών των 10 ανθρώπων βρίσκονται και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς που εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Τα στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν 7.178 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.338 νεκρούς έως τις 28 Σεπτέμβρη, εκ των οποίων 1.998 στη Λιβερία, 710 στη Γουινέα, 622 στη Σιέρα Λεόνε και 8 στη Νιγηρία. Διπλασιάζονται οι ασθενείς από την επιδημία κάθε 20 μέρες.

 

Σχετικά θέματα:

efsyn.gr 

Scroll to top