05/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι 5 Οκτωβρίου

 

«Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!»

 

Στον απόηχο των πλούσιων κινηματικών διεργασιών της περιόδου, υποδεχόμαστε το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από τον νεοφιλελευθερισμό.

 

Πρόγραμμα

 

Σάββατο 4/10

Συναυλία με Θεοδοσία Στίγκα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Μαργαρίτη

Λαϊκό πάλκο, κρητικό γλέντι με τους: Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Εκτορα Κυριάκου και Γιάννη Παπατζανή

 

Κυριακή 5/10

 

Συναυλία με Θανάση Παπακωνσταντίνου, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Shazman, Melios Balkana Mama

Λαϊκό πάλκο, «Χορδίζοντας τον ήλιο» (παράσταση με λόγο, μουσική και ποίηση), Αντιγόνη Μπασακάρου

 

Εκθέσεις

 

1. Επετειακά αφιερώματα:

 

• 10 χρόνια από τον θάνατο του Γάλλου φωτογράφου Bresson

• 100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος

 

2. Οι κρισιακές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και η τέχνη:

 

• αφιέρωμα στον ιταλικό νεορεαλισμό

• αφιέρωμα στην αβάν γκαρντ

• hip-hop σκηνή

 

3. Η τέχνη και η μαζική της απεύθυνση:

 

Αφιέρωμα στην Pop Art και στη Ρωσική Πρωτοπορία

 

Ταινίες

 

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου:

 

Σάββατο 4/10: «Το βλέμμα του Οδυσσέα», 1995 (19.00)

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο http://festival.neolaiasyriza.gr/

 

………………………………………….

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Μαουτχάουζεν

 

Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Μαουτχάουζεν, που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2012 επαναλαμβάνεται και πάλι στη σκηνή του θεάτρου Badminton για δέκα παραστάσεις, από την 5η ΕΠΟΧΗ. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης εντυπωσίασε και συγκίνησε χιλιάδες θεατές και καταγράφηκε ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα του 2012. Με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Γκούσταβ Μάλερ κυρίαρχη και παρούσα, ερμηνευμένη από τη 18μελή ορχήστρα Academica, και έναν θίασο τριάντα ηθοποιών, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ανανεωμένη μια ιστορική παράσταση–ντοκουμέντο. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

Από 9 Οκτωβρίου, Θέατρο Badminton

 

…………………………………………

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

 

Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, The Social Network) και βασισμένη στο παγκόσμιο μπεστσέλερ της Τζίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός μοντέρνου γάμου. Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιουν (Μπεν Αφλεκ) δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Εϊμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτρέτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει και σύντομαη παράξενη συμπεριφορά του κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του.

 

Στους κινηματογράφους

 

…………………………………………

 

ΜΠΑΖΑΡ

 

Τα αδέσποτα ζωάκια!

 

Ενα διήμερο αφιερωμένο από τέσσερα καταξιωμένα φιλοζωικά σωματεία στους καλύτερούς μας φίλους: τα αδέσποτα ζώα! Στις 4 και 5 Οκτωβρίου, σας περιμένουν για να στηρίξετε την προσπάθειά τους, να μάθετε τι κάνουν, πώς το κάνουν και γιατί το αγαπούν τόσο πολύ. Αγοράζοντας οτιδήποτε από το παζάρι ενισχύετε τους σκοπούς των σωματείων και συνεισφέρετε στην περίθαλψη κάποιων όχι και τόσο τυχερών ζώων. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωάκι αλλά και για τα προγράμματα προσωρινής φιλοξενίας.

 

4-5 Οκτωβρίου, 11.00-20.00, Βρυσακίου 17, Πλάκα, πληρ.: 2103210179

 

……………………………………….

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Τα Τραγούδια της Γενιάς μας

 

Με «Τα Τραγούδια της Γενιάς μας» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Παύλος Κικριλής, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Τάκης Βασαλάκης, η πλήρης δηλαδή σύνθεση των Τερμιτών, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους στο ΣΕΦ, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι για να τραγουδήσουν δυνατά πως το πάρτι δεν έχει τελειώσει. Μαζί τους θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας ως αφηγητής στο «Αρμαγεδδών».

 

Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

………………………………………..

 

 ΘΕΑΤΡΟ

 

Τομ Σόγιερ

 

Ενας ήρωας γοητευτικός και αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Ο Τομ Σόγιερ μπορεί να λέει ψέματα για να σκεπάσει μια αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτούν η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλι, η Μπέκι είναι οι καινούργιοι φίλοι, οι καινούργιοι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ενας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ! Διασκευή και σκηνοθεσία από τη Νανά Νικολάου

 

Από Κυριακή 5 Οκτωβρίου, «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 – Ταύρος, 2122540300

 

…………………………………………….

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

4ο Micro μ Festival

 

Ο κινηματογραφικός πυρετός ανεβαίνει επικίνδυνα το φθινόπωρο, αφού το 4ο Micro μ εξαπλώνεται και σκορπάει το μικρόβιο της τέχνης του ακόμη μακρύτερα φέτος. Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου δεκαπέντε Ελληνες δημιουργοί προβάλλουν τη δουλειά τους σε εφτά πόλεις ταυτόχρονα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Ρόδος, Κέρκυρα και Παρίσι θα συνδεθούν την ίδια μέρα και ώρα για να παρακολουθήσουν τις ταινίες που έχουν επιλεγεί και να ψηφίσουν ζωντανά την αγαπημένη τους. Εκπληκτικές ταινίες, γέλιο, συγκίνηση, ανατροπές, αγωνία, ενδιαφέροντα πρόσωπα και πάνω από όλα μια όμορφη «μικρή» γιορτή για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.

 

Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 18.30 (σε όλες τις πόλεις). Πληροφορίες για τους χώρους στο micromfestival.gr

 

…………………………………….

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Η ψυχή στην πέτρα

 

Στο Poems ‘n Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η ψυχή στην πέτρα» του Νίκου Καρυώτη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Πάνος Τσεπενέκας, ο καλλιτέχνης και Γ. Γραμματέας του Τ.Α.Σ.Ε.Η. Κώστας Βενετσάνος και ο οικονομολόγος – εκπαιδευτικός (Διευθυντής Λυκείου Κρεστένων) Νίκος Κονδύλης.

 

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 στις 7.00 μ.μ., Poems ‘n Crimes, Αγιας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ.: 210-3228839

 

[email protected]

 

Scroll to top