05/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Πρόχειρες παρεμβάσεις»

Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης καταλογίζουν στον Κυρ. Μητσοτάκη ευτελισμό της διαδικασίας εισαγωγής.
      Pin It
ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτοφανή προσπάθεια ευτελισμού της διαδικασίας εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), η οποία οδηγεί «στην de facto υποβάθμιση του πλέον απαιτητικού και αξιοκρατικού διαγωνισμού για την επιλογή στελεχών για το ελληνικό Δημόσιο», καταλογίζει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Ενωση Αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ, με αφορμή σχετικές διατάξεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα». Η εν λόγω υποβάθμιση, σύμφωνα με την Ενωση, προκύπτει ιδίως από την κατάργηση του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού καθώς και την κατάργηση της προφορικής εξέτασης των υποψηφίων σε φάκελο/μελέτη περίπτωσης σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, καθώς και την κατάργηση της προφορικής και γραπτής εξέτασης στην ξένη γλώσσα και την αντικατάστασή της με απλή πιστοποίηση της γνώσης της αγγλικής. Η Ενωση κάνει λόγο για πρόχειρες και ανακόλουθες νομοθετικές παρεμβάσεις και απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης οι οποίες «δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη βάση εκκίνησης για την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στον δημόσιο τομέα». Καλεί το υπουργείο να αποσύρει τις προωθούμενες διατάξεις, εκφράζοντας τη δέσμευσή της να συμμετάσχει με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την ποιοτική αναβάθμιση της ΕΣΔΔΑ.

 

«Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του ΥΔΜΗΔ περί ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για «μια δημόσια διοίκηση που αλλάζει και προσαρμόζεται στους νέους καιρούς», η ΕΝΑΠ-ΕΣΔΔΑ με λύπη της διαπιστώνει ότι η μεταρρυθμιστική αφήγηση του υπουργείου απέχει παρασάγγας από την πρακτική που εφαρμόζει», αναφέρεται σε ανακοίνωση με τίτλο: «Η νομιμότητα δεν είναι à la carte. Μήπως η μεταρρύθμιση είναι;»

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top