05/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υποσχέσεις για τα… σχολικά

Στον νομό Θεσσαλονίκης 12.500 μαθητές πάνε για μάθημα μετ' εμποδίων ή καθόλου. Οι διαβεβαιώσεις του αντιπεριφερειάρχη δεν έπεισαν τους γονείς.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Σχολικά λεωφορεία… «από Δευτέρα» και βλέπουμε! Υποσχέσεις για διευθέτηση του προβλήματος με τη μεταφορά μαθητών με την έναρξη της νέας εβδομάδας εισέπραξαν από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παππά δεκάδες γονείς και παιδιά που συμμετείχαν χθες το πρωί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μια υπόσχεση όμως που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τηρηθεί αν δεν πληρωθούν τα χρωστούμενα οι λεωφορειούχοι.

 

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη του σχολικού έτους και 12.500 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών από ολόκληρο τον Νομό Θεσσαλονίκης είτε πηγαίνουν μετ' εμποδίων είτε δεν πηγαίνουν στα σχολεία τους.

 

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του αντιπεριφερειάρχη, τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια που είχαν οριστεί από το καλοκαίρι. Δεδομένου όμως ότι τον Σεπτέμβριο προέκυψαν νέες εγγραφές στα σχολεία και άρα νέες ανάγκες, το πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό θα παραμείνει. Για τις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να υπάρξουν συμπληρωματικά δρομολόγια, τα οποία πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Στο μεταξύ, η λύση που υποτίθεται ότι βρέθηκε είναι εντελώς προσωρινή, καθώς τον Φλεβάρη θα γίνει ένας νέος διεθνής διαγωνισμός, με τον κίνδυνο να αποβεί άγονος, όπως έγινε και με τον προηγούμενο.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, γονείς και μαθητές κάθε άλλο παρά πείθονται με τα περί «εξεύρεσης λύσης», καταγγέλλοντας για την ολιγωρία αφενός την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως ξεκαθάρισαν χθες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, «θέλουμε άμεση και οριστική λύση. Χρόνια τώρα το πρόβλημα καρκινοβατεί. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας».

 

Scroll to top