One euro

04/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό την επίβλεψη της τρόικας ο προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των δανειστών μας για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Θα περιλαμβάνονται οι εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ και ένα κονδύλι για τους ένστολους .
      Pin It

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Στη σημερινή (Σάββατο) συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, συζητήθηκε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 προβλέπεται να είναι «πολύ κοντά στο 3% του ΑΕΠ» και «θα απέχει ελάχιστα από τον στόχο».

Παρά το γεγονός πως τα μηνύματα από το εξωτερικό δεν είναι ενθαρρυντικά για τη ν ελληνική οικονομία, από το υπουργείο Οικονομικών επιμένουν να λένε πως δε θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Στο προσχέδιο, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ καθώς και το κονδύλι για τους ένστολους και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα «δεν έχει εκφράσει ούτε συμφωνία, ούτε διαφωνία» για τα μεγέθη του προσχεδίου, και «θα τα παρακολουθεί όλα» έως και το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα έσοδα του Σεπτεμβρίου (προ επιστροφών φόρων) κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο πέρυσι.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top