termites

05/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

Ξανά μαζί οι «Τερμίτες» απόψε στο Ηρώδειο

O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος και τα υπόλοιπα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος παρουσιάζουν, μετά από 30 χρόνια, στο Ηρώδειο, το ιστορικό άλμπουμ τους «Αρμαγεδδών», που αποτέλεσε αφετηρία για ορισμένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της γενιάς τους.
      Pin It

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η παλιά παρέα του θρυλικού συγκροτήματος ξαναθυμούνται  το άλμπουμ που σημάδεψε την πορεία τους απόψε, Κυριακή στο Ηρώδειο με τη μουσική παράσταση «Τα Τραγούδια της Γενιάς μας – Από το θρυλικό έργο τους “Αρμαγεδδών” στο σήμερα».

Δύο μόλις χρόνια μετά τη δημιουργία τους (1982) οι Τερμίτες (PLJ Band λέγονταν) κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο. Είχε τίτλο «Armageddon» και περιείχε 9 κομμάτια, άλλα με αγγλικό στίχο κι άλλα ορχηστρικά. Δεν ήταν η μεγάλη τους επιτυχία, ήταν όμως ένα άλμπουμ που ξεχώρισε για την progressive rock αισθητική του.

Έκτοτε μνημονεύτηκε ποικιλοτρόπως: από τους ίδιους, που αναζητούσαν στις εννέα συνθέσεις τον τρόπο που καθόρισαν τη μουσική εξέλιξη του καθενός, αλλά και από το κοινό, που ζητούσε συνεχώς από το συγκρότημα να ξαναπαρουσιάσει εκείνον τον ξεχασμένο δίσκο.

maxairitsas«Δεν πρόκειται για reunion. Δεν πρόκειται γι' αυτό που λένε εορτασμός, ούτε και επετειακή επανασύνδεση. Απλώς ξαναβρισκόμαστε με αφορμή ένα δίσκο που μας σημάδεψε. Τι είμαστε, οι Rolling Stones; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ' το ότι το χρωστούσαμε στον εαυτό μας», λέει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

«Έπειτα από προτροπές από ανθρώπους του εξωτερικού, που μας ζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια να το παρουσιάσουμε και να το βιντεοσκοπήσουμε για να έχουν κι αυτοί πρόσβαση, αποφασίσαμε να το τολμήσουμε. Ξεκινήσαμε να παρουσιάσουμε μόνο τον “Αρμαγεδδώνα”, στη συνέχεια, όμως, ενσωματώσαμε τα τραγούδια που κάναμε στην πορεία μας, είτε ως Τερμίτες είτε ως προσωπικές καριέρες».

 

 

* INFO:Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Αφήγηση, τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας. Μαζί τους η Εστουδιαντίνα. Νέες τιμές εισιτηρίων: Κάτω Διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 32,50 €, A' Ζώνη: 25 €, Β' Ζώνη: 20 €, Γ' Ζώνη: 15 €. Ανω Διάζωμα: Δ' Ζώνη: 11 €, Ε' Ζώνη: 7,50 € (φοιτητές, άνεργοι).

 

 

Μ.Κ.
efsyn.gr

Scroll to top