ergazomenoi-dafni

05/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συναυλία αλληλεγγύης κατά της διάλυσης της δημόσιας ψυχικής υγείας

Δράσεις για την υπεράσπιση της Ψυχικής Υγείας, υλοποιεί ο ενιαίος σύλλογος εργαζομένων του ΨΝΑ, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Αύριο Δευτέρα στις 18:00 η συναυλία στην πύλη του νοσοκομείου.
      Pin It

Σειρά δράσεων ενάντια στο κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής πραγματοποιούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι. Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο λουκέτο διοργανώνουν αύριο, Δευτέρα στις 18:00 με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή τους στην κατάργηση των ψυχιατρείων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η πληρότητα του νοσοκομείου είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον, διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες», τονίζουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν:

· Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.-Ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά διαθεσιμότητα – κινητικότητα- απόλυση.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης.

 

afisa-dafni

 

 

efsyn.gr

Scroll to top