koutsoumbas0411

05/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κουτσούμπας: Πολύ πιθανές οι πρόωρες εκλογές

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποκλείεται να συνδέεται με προβλήματα μέσα σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, όμως βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής .
      Pin It

« Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

Το παραπάνω υπογράμμισε – μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Όπως σημείωσε, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης «δεν αποκλείεται να συνδέεται και με προβλήματα μέσα σε Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, όμως σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες σύντομα, συμπληρώνοντας πως δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας η πτώση της κυβέρνησης, όπως και το ποια κυβέρνηση θα έλθει στην εξουσία.

Ο γγ του ΚΚΕ έριξε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «όλο το τελευταίο διάστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει τα σχετικά διαπιστευτήρια από ΕΕ, ΗΠΑ, ομίλους. Γι’ αυτό έχει προσαρμόσει την πολιτική του σε πιο ρεαλιστικές προτάσεις αστικής διαχείρισης, που ευνοούν τμήματα του κεφαλαίου». Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική».

Ο κ. Κουτσούμπας συμφώνησε με όσα ακούγονται περί «δεξιάς στροφής» του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως όταν ένα κόμμα δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. και αποδέχεται το χρέος, τότε «είναι υποχρεωμένο να υποκύψει στα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τις απαιτήσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, πάντα σε βάρος του λαού. Γι’ αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να καλλιεργήσουν στο λαό μειωμένες προσδοκίες».

Όσο για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, δήλωσε πως «προσπαθεί με μεγάλες αντιφάσεις και δυσκολίες να ανασυγκροτηθεί, κυρίως με ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ και που ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει “ζωτικό χώρο” και στοχεύει πλήρως να το υποκαταστήσει».

 

efsyn.gr

Scroll to top