Pin It

Helnwein-portreto

Τα πορτρέτα αυτά φαίνονται τόσο ρεαλιστικά, που είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι ζωγραφισμένα πάνω σε καμβά ή είναι μελάνι πάνω σε χαρτί.

Helnwein-portreto-1

Ένας από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες που ζωντανεύουν ανθρώπους με αυτή τη τεχνική είναι ο Αυστριακός Gottfried Helnwein , που έχει ασχοληθεί πολύ με τα παιδιά και τη χαμένη αθωότητα τους, επιλέγοντας αυτό το θέμα σε πολλές σειρές από τα τεράστια, μαγευτικά πορτρέτα του.

Helnwein-portreto-2

Όλη η δουλειά του επικεντρώνεται στον πόνο, στα τραύματα, στη βία, ενώ χρησιμοποιεί και θέματα από την πρόσφατη ιστορία, ειδικά τον Εθνικοσοσιαλισμό.

Helnwein-portreto-3

Οι περισσότερες από αυτές τις πολύ δυνατές εικόνες έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην παιδική του ηλικία, έχοντας μεγαλώσει σε μια γερμανόφωνη χώρα, τη μεταπολεμική περίοδο.

Helnwein-portreto-4

Ο Helnwein ζει και εργάζεται στην Ιρλανδία και το Λος Άντζελες. Έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για τις ψυχολογικές και κοινωνιολογικές ανησυχίες, ιστορικά ζητήματα και πολιτικά θέματα γι αυτό και συχνά η δουλειά του χαρακτηρίζεται «σκοτεινή», προκλητική ή αμφιλεγόμενη.

Helnwein-portreto-5

Έκθεση με έργα του έχει ανοίξει στο Σαν Φρανσίσκο.





Helnwein-portreto-6 Helnwein-portreto-7 Helnwein-portreto-8 Helnwein-portreto-9 Helnwein-portreto-10

Scroll to top