F1-Asthenoforo-Bianchi

05/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κρίσιμες ώρες για τον πιλότο της F1 Ζιλ Μπιανκί

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Ιαπωνίας, το οποίο τερματίστηκε πρόωρα. Ερωτήματα για τη μη διακοπή του αγώνα, τη στιγμή που άρχισαν να επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες .
      Pin It


Σε νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε ο Γάλλος πιλότος της Φόρμουλα Ένα (F1) Ζιλ Μπιανκί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά της διάρκεια του αγώνα της Ιαπωνίας.

Bianchi-Jules

F1-BianchiΟ 25χρονος Γάλλος χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε γερανό, ο οποίος είχε μπει στην πίστα για να μεταφέρει άλλο μονοθέσιο όχημα. Σύμφωνα με τη FIA, ο Μπιανκί μπήκε στο χειρουργείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.  Σύμφωνα με τον Ματέο Μποντσιάνι, υπεύθυνο Τύπου της FIA, ο Μπιανκί δεν είχε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το μονοθέσιο αυτοκίνητο του Γάλλου πιλότου ξέφυγε από την πορεία του, προφανώς λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, που οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μετά το ατύχημα, οι διοργανωτές αποφάσισαν την πρόωρη ολοκλήρωση του γκραν πρι.

Ωστόσο, γεννούνται ερωτήματα για τη μη διακοπή του γκραν πρι από τους διοργανωτές και την ομοσπονδία, τη στιγμή που άρχισαν να επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες του αγώνα.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από το Reuters

Scroll to top