Kouvelis-Fotis

05/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Επανεκλογή Φ. Κουβέλη με 68,3%

Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου εξέφρασαν την ικανοποίησή για το τελικό αποτέλεσμα και την επανεκλογή Κουβέλη, καθώς – όπως υπογράμμισαν – έτσι διασφαλίζεται η ενότητα και τη συνοχή του κόμματος, με φόντο την αμφισβήτηση που υπήρχε προς το πρόσωπο του προέδρου της .
      Pin It

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης. Σε σύνολο 745 ψήφων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έλαβε 503 ψήφους (ποσοστό 68,34%) έναντι 155 (21,01%) που πήρε ο αντίπαλός του, Δημήτρης Λουκάς, που προτάθηκε από το Αριστερό Δίκτυο. Στο 10,71% ανήλθαν τα άκυρα/λευκά.

Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. «Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων». Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Εξάλλου, ο κ. Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

 

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου εξέφρασαν την ικανοποίησή για το τελικό αποτέλεσμα και την επανεκλογή Κουβέλη, καθώς – όπως υπογράμμισαν – έτσι διασφαλίζεται η ενότητα και τη συνοχή του κόμματος, με φόντο την αμφισβήτηση που υπήρχε προς το πρόσωπο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του άσχημου αποτελέσματος στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δεκέμβριο του 2013, όταν ο κ. Κουβέλης ήταν ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, είχε λάβει ποσοστό 81,21%.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται η ψηφοφορία για την εκλογή των 109 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με 166 στελέχη να έχουν δηλώσει υποψηφιότητα. Η σύνθεση της νέας ΚΕ θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ, όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, με μεγάλη πλειοψηφία και 30 λευκά, αποφασίστηκε αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, αποκλείοντας τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κουβέλης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη σκληρή κριτική, που δέχθηκε την Παρασκευή από βουλευτές του κόμματος του, στη Σαββατιάτικη ομιλία του στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά θέματα:

efsyn.gr

Scroll to top