06/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Συνωμοσία

 

«Επέλεξαν εμένα ως εύκολο στόχο. Θα απογοητευτούν. Δεν είμαι εύκολος στόχος», δήλωσε στη Realnews ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, για την «παρεξήγηση” στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη μπροστά στην τρόικα. Δεν έγινε και τίποτε, λέει ο σύμβουλος, αλλά ως προς το τι ακολούθησε αποφεύγει να δώσει ερμηνεία. Ο υπουργός πήρε στο τηλέφωνο τον Ευάγγ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για την παρουσία Λαζαρίδη. Μετά ο υπουργός πήρε στο Μαξίμου. Κατά τα λοιπά, δεν φταίνε ούτε ο υπουργός ούτε ο αντιπρόεδρος ούτε ο ίδιος ο σύμβουλος. Ποιος λοιπόν έστησε τέτοια συνωμοσία για να βάλει στόχο τον κ. Λαζαρίδη;

 

ΜΠ.Α.

 

………………………………………….

 

„Μετανάστες

 

«Κάθε χρόνο προστίθεται στη χώρα μία πόλη σαν τη Λαμία – περίπου 50 χιλιάδες άνθρωποι. Στην Τουρκία, 1,3 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να μπουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας». Αυτά τα ουκ ολίγον τρομοκρατικά είπε σε κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσδιόρισε μερικές από τις ενδεδειγμένες λύσεις: «Οσοι οικονομικοί μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στις χώρες τους» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεχόμαστε νόμιμους μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε σε δουλειές. Μετανάστες που έρχονται νόμιμα, έχουν χαρτιά και δεν πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Και φεύγουν όταν τελειώσει η δουλειά τους». Δεν διαφέρουν πολύ όλα αυτά από όσα λένε οι κυβερνώντες…

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

„Ανασχηματισμός

 

Αν και δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες από τον ανασχηματισμό, το ενδεχόμενο ενός νέου ανασχηματισμού, εξ αφορμής της αντικατάστασης του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Αμυνας, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται. Ως κίνητρο, μάλλον, για να αντιπαρατεθούν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σκληρά με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δύσκολο πάντως να ξεπεράσουν τις επιδόσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Αδ. Γεωργιάδη που, από την ημέρα που δήλωσε ότι θα πάρει τις καταθέσεις του, έχει «γράψει» περισσότερες εμφανίσεις και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη.

 

ΜΠ.Α.

 

…………………………………………..

 

„«Είδηση»

 

«Είμαι το τρίτο θύμα μετά τον Σκουρλέτη και τον Σταθάκη» σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, τον οποίο η ιστοσελίδα των «Παραπολιτικών» έφερε να έχει επιβεβαιώσει δημοσίευμα περί συμφωνίας του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ για να συμπεριληφθεί ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κουμουνδούρου. «Δεν είπα τίποτα τέτοιο και όταν με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι για αυτό το σενάριο είπα μόνο ότι ο Κουβέλης “είναι καλός άνθρωπος”» συνέχισε ο βουλευτής. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι είναι αυτό που έσπρωξε τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας να αναρτήσουν μια τέτοια «είδηση». «Είναι μάλλον η δίψα τους να πουλήσουν. Δεν ξέρω» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………

 

„Απορίες

 

Η πρόταση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, την οποία θα ανακοινώσει και επίσημα αύριο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ) που θα αναλάβει τη λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του επιβατικού λιμανιού Πειραιά (ακτοπλοΐα-κρουαζιέρα), προκάλεσε την έκπληξη των εργαζομένων στο λιμάνι, καθώς εκτιμούν ότι τέτοιες προτάσεις διευκολύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αμφιβόλου βιωσιμότητος, αφού και οι δύο δραστηριότητες είναι ζημιογόνες. Δεν μένει λοιπόν παρά ν’ ακούσουμε τι ακριβώς προτείνει ο δήμαρχος, αφού υπάρχουν αρκετές απορίες…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………

 

„Ομογένεια

 

Αδοξο τέλος είχε στην Αυστραλία η δραστηριότητα της ανυπόστατης οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» και η πολυδιαφημισμένη από τη Χ.Α. επιχείρηση συγκέντρωσης χρημάτων και τροφίμων «μόνο για Ελληνες». Μετά από δημοσίευμα του Guardian Αυστραλίας, η οργάνωση, που δεν υπήρχε στα σχετικά μητρώα, αποσύρθηκε από το διαδίκτυο και ο εκπρόσωπος της Χ.Α. στο Σίδνεϊ δήλωσε ότι σταμάτησε η συγκέντρωση χρημάτων. Ερευνα για τη διαχείριση των χρημάτων ζήτησε ο βουλευτής της ομογένειας, Κ. Κότσιρας, αναγγέλλοντας ότι αναστέλλεται και η επίσκεψη δύο ευρωβουλευτών της Χ.Α. «Η συντριπτική πλειονότητα των ομογενών είναι κατά της Χρυσής Αυγής. Μετανάστες οι ίδιοι, ήρθαν από μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί. Δεν μπορούσαν να είναι διαφορετικά», είπε.

 

Δ.Αγγ.

 

………………………………………….

 

„3ο Φεστιβάλ

 

Μια ερώτηση που τέθηκε από αρκετούς στο 3ο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ήταν «πού κολλάει ο Μαργαρίτης εδώ;» Ο τραγουδιστής όμως διέλυσε κάθε αμφιβολία και οι όποιες «αναστολές» κάμφθηκαν γρήγορα. Ανέβηκε στη σκηνή έπειτα από την Πίτσα Παπαδοπούλου και, για όσους έχουν παρακολουθήσει αντίστοιχες συναυλίες του φεστιβάλ, προκάλεσε τον ενθουσιασμό των θεατών και (παραδόξως για κάποιους) ιδιαίτερα των νεότερων. Αποκορύφωμα ήταν η ερμηνεία του στη «Δραπετσώνα» και στο «Βράχο βράχο τον καημό μου» του Μίκη Θεοδωράκη, με τους χιλιάδες θεατές να τραγουδούν μαζί του.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………

 

„Οι «Βικτωριανοί»

 

Οι ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ με ανανεωμένη την παρέα τους ξεκινούν τις εκδηλώσεις της χρονιάς 2014 – 2015. Στην πρώτη θα παρουσιάσουν τον νεαρό γείτονα και βραβευμένο με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα το 2012 Θωμά Τσαλαπάτη και τη συλλογή του «Το ξημέρωμα είναι σφαγή κύριε Κρακ». Ο Θωμάς, ποιητής της νέας γενιάς, με τη σατιρική του ματιά δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της σύγχρονης γραφής. Οι ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ είναι η μόνη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στο κέντρο της πόλης και τους ζητούν να παρευρεθούν και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Η παρουσίαση του έργου του Θωμά Τσαλαπάτη θα γίνει απόψε στις 9 μ.μ. στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, στάση Αγγελοπούλου, ηλεκτρικός σταθμός Βικτώρια). Για τον Θωμά θα μιλήσουν οι ποιητές Ζήσης Αϊναλής και Γιώργος Πρεβεδουράκης. Μουσικός αυτοσχεδιασμός Κωστής Ζουλιάτης. Θα διαβάσουν ο ποιητής και οι ηθοποιοί Νεκτάριος Παπαλεξίου, Ομηρος Πουλάκης, Θεοδοσία Σαββάκη, Σέβη Στάικου.

 

………………………………………

 

Για τον σοσιαλισμό

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση σχετικά με τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Οι ομιλητές (Η. Παντελεάκος, Κ. Δουζίνας, Α. Νταβανέλος, Ε. Μπιτσάκης και Ε. Τσακαλώτος) προσπάθησαν να συνδέσουν τις σημερινές προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα με τον στόχο του σοσιαλισμού. Το θέμα δύσκολο και το διαρκώς αυξανόμενο ακροατήριο ρουφούσε την κάθε λέξη δείχνοντας ότι προσπαθούσε να αποκρυπτογραφήσει όσα άκουγε. Ο Κ. Δουζίνας τόλμησε και αφιέρωσε μέρος της παρέμβασής του στον κομμουνισμό. Θερμά χειροκροτήθηκαν όλοι, ενώ το κοινό διέκοψε τρεις φορές -με το χειροκρότημά του – τον Ευτύχη Μπιτσάκη όταν επισήμαινε τις ιστορικές ευθύνες της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ.

 

Κ.Π.

 

Scroll to top