06/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέσεις αισιοδοξίας εν όψει ψήφου εμπιστοσύνης

Την επίπλαστη εικόνα του αισιόδοξου πρωθυπουργού επιχειρεί να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς αλλά πριν καν ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της Βουλής κατέθεσε πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
      Pin It

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας», δήλωσε, αποχωρώντας από τη Βουλή σήμερα (Δευτέρα), ο Αντώνης Σαμαράς.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας για μία ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά την κρίση εποχή».

Ωστόσο, παρά τα χαμόγελα και τις δηλώσεις αισιοδοξίας, η κυβέρνηση εισέρχεται επισήμως από σήμερα σε μια δύσκολη φάση καθώς ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής, μία από τις κρισιμότερες Συνόδους με δεδομένο ότι περιλαμβάνει και τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το στίγμα της φάσης στην οποία εισέρχεται η παρούσα βουλευτική περίοδος έδωσε και η πρόταση του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόταση που έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πριν καν ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού για τη νέα σύνοδο.

Παράλληλα, η κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί στους φορολογούμενους καθώς περιλαμβάνει αύξηση των φόρων κατά 1 δισ. ευρώ.

 

Σχετικό θέμα: Πόλωση με στόχο τη συσπείρωση εν όψει ψήφου εμπιστοσύνης

 

efsyn.gr

Scroll to top