Cyprus-simaia

06/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Σειρά μέτρων για το θέμα της ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά διπλωματικών ενεργειών ως απάντηση στην οδηγία που εξέδωσε την Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση.
      Pin It

Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Άκης Φάντης

Οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ο κίνδυνος αυτές να επηρεάσουν τη διαδικασία των συνομιλιών, οι επαφές στη Νέα Υόρκη και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή για την αντιμετώπιση φαινομένων τρομοκρατίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την οδηγία που εξέδωσε την Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση προς ναυτιλλομένους ίσως τη σοβαρότερη εξέλιξη από την εποχή που η κυπριακή κυβέρνηση καθόρισε την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, διαχώρισε σε οικόπεδα και προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με εταιρείες.

Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας εξετάζει μια σειρά διπλωματικών ενεργειών και αντιδράσεων, η οποία θα τεθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφασιστούν τα μέτρα αντιδράσεων στα οποία θα προβεί η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Τα μέτρα θα είναι διπλωματικά, πολιτικά αλλά και νομικά, τα οποία επί του παρόντος βρίσκονται υπό εξέταση από τους νομικούς συμβούλους του κράτους», ανέφερε ο κ. υπουργός.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top