peristeri-3

07/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

Περιστέρη: Τάφος για στρατηγό του Μεγαλέξανδρου

Η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη εκτιμά ότι ο τύμβος ανήκει σε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα ή σε έναν εξαιρετικά σημαντικό στρατηγό.
      Pin It

Η Κατερίνα Περιστέρη είναι βέβαιη ότι το μνημείο του λόφου Καστά που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη είναι τάφος, κάτι που το επιβεβαιώνει πλέον και η σπασμένη θύρα που βρέθηκε.
Mιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Mega, η αρχαιολόγος επέμεινε ότι ο τάφος είναι μακεδονικός: «Είναι η εποχή που έχουμε τους μακεδονικούς τάφους, είμαστε τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και foto1-amfipoliείναι μακεδονικός τάφος αλλά με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Ως προς τον ένοικο του τάφου, η κ. Περιστέρη εκτίμησε ότι για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, ένας σημαντικός στρατηγός. Εξήγησε ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή, περίπου σε ένα μήνα, καθώς «εμείς οι αρχαιολόγοι δεν μπορούμε να λέμε πράγματα αν δεν τα πιάνουμε, δεν τα αγγίζουμε».

«Ο περίβολος είναι από μάρμαρο Θάσου, καταπληκτικό. Ο ίδιος ο τάφος, δε, είναι μια μικρογραφία του περιβόλου, τα στοιχεία οι ορθομαρμαρώσεις, τα βρίσκουμε και εσωτερικά. Δηλαδή στον τάφο συνεχίζονται τα στοιχεία του περιβόλου, είναι ένα σύνολο» κατέληξε η κυρία Περιστέρη.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top