Pin It

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θεόδωρου Φορτσάκη, ότι δεν έχουν παραιτηθεί οι Τατιάνα Καραπαναγιώτη και Σίμος Σιμόπουλος και στην οποία επισημαινόταν ότι το Ε.Σ. λειτουργεί νόμιμα, ο Ανδρέας Χ. Ζούλας, τέως πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του Ε.Σ., επανέρχεται επιμένοντας στα όσα επισήμανε με την παραίτησή του.

 

Σε νέα επιστολή του προς το typologies.gr ξεκαθαρίζει ότι το «Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ δεν υφίσταται πλέον και δεν λειτουργεί νόμιμα». Δεν γνωρίζει αν ο κ. Σιμόπουλος είχε παραιτηθεί ή όχι «γνωρίζω όμως καλώς ότι δεν παρευρέθη σε καμία απολύτως συνεδρίαση του Ε.Σ. – ούτε καν στην πρώτη κατά την οποία το Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα –από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι 3/10/2014. Επέλεξε δηλαδή εξ αρχής, όπως η πράξη και τα γεγονότα αποδεικνύουν, την διά του νόμου εξομοιούμενη με παραίτηση απόλυτη αποχή από τις εργασίες του Εποπτικού Συμβουλίου [...] Επομένως η σχετική ανακοίνωση του λεγομένου Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλώς ανακριβής και ατυχέστατη, αλλά και επικίνδυνη, καθώς είναι ενδεχόμενο να εμπλέξει την εταιρεία σε δυσάρεστες καταστάσεις και περιπέτειες. Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ πρέπει με νέα Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου είτε να συσταθεί εκ νέου είτε να συμπληρωθεί με τον διορισμό τριών μελών…»

 

Στην επιστολή του ο κ. Ζούλας κάνει αναφορές σε κρίσιμες αποφάσεις (στρατηγικό σχέδιο πενταετίας, επιχειρησιακό, εισηγήσεις για όλους τους σταθμούς της ΝΕΡΙΤ, έγκριση κανονισμών για τη λειτουργία της κ.ά.) που πρέπει να πάρει το Ε.Σ. της ΝΕΡΙΤ και καταλήγει: «Τώρα λοιπόν που αυτές προωθούνται σε τελικό στάδιο από τη Διοίκηση του κ. Π. Μάη, πρέπει να ολοκληρωθούν από νομίμως υφιστάμενο και λειτουργούν Εποπτικό Συμβούλιο και όχι από όργανο-φάντασμα». Πάντως, μετά την παραίτησή του δημοσιεύτηκε απόφαση του Ε.Σ. της ΝΕΡΙΤ με την οποία «λαμβάνοντας υπόψη την κοινή επιστολή των κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, στην οποία καταγγέλλονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, καταδικάζει ομόφωνα, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τις παρεμβάσεις αυτές…»

 

ΣΩ.ΜΑ

 

Scroll to top