mitsel

07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Οδηγός επιβίωσης» από τον… Σιμεόνε!

Ο Μίτσελ μελετά τον τρόπο με τον οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης υποχρέωσε τη Γιουβέντους στην πρώτη της ήττα.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Μπορεί ο (προχθεσινός) αγώνας της Γιουβέντους με τη Ρόμα να είχε και… κόκκινο στοιχείο λόγω της παρουσίας του Μανωλά και του Χολέμπας με τη φανέλα των Ρωμαίων, αλλά για τον Μίτσελ και τους παίκτες του περισσότερο «διδακτικό» ίσως να αποδειχθεί το παιχνίδι της Γιούβε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη μοναδική ομάδα που έχει υποχρεώσει μέχρι τώρα σε ήττα τον Πίρλο και την παρέα του!

 

Σε οκτώ επίσημα ματς ο Ιταλός αντίπαλος του Ολυμπιακού μετράει επτά νίκες και μία ήττα – αυτή στο Βιθέντε Καλντερόν όταν έχασε με 1-0 από το γκολ του Τουράν, στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Πώς τα κατάφερε όμως ο Ντιέγκο Σιμεόνε; Αυτό είναι που σκοπεύει να μελετήσει ο Μίτσελ για να μπορέσει να «χτυπήσει» κι αυτός το παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκη». Η Ατλέτικο Μ. λοιπόν εστίασε την προσοχή της στην επίθεση στο αριστερό άκρο με τον Εβρά, όπου εκεί πήγαινε με παίκτη παραπάνω καθώς ο Κόκε με τον Γκαρσία έβγαιναν ως δίδυμο στη δεξιά πτέρυγα της ομάδας τους. Από την άλλη πλευρά, ανάλογη κίνηση πραγματοποιούσε και ο Τουράν. Με αυτή την τακτική η ομάδα της Μαδρίτης υποχρέωνε τον έναν από τους κεντρικούς αμυντικούς της Γιούβε να «κουμπώνει» στα άκρα, κάτι που είχε επακόλουθο να μένει ο Μάντζουκιτς στο ένας εναντίον ενός, στην καρδιά της περιοχής της «μεγάλης κυρίας».

 

Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρήθηκαν 25 γεμίσματα από τους παίκτες του Σιμεόνε στο «μικρό κουτί» με αποδέκτη τον Κροάτη σέντερ φορ, ενώ άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του συγκεκριμένου αγώνα αποτελεί το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μ. άφησε την μπάλα στην κατοχή της Γιουβέντους, αλλά παράλληλα την υποχρέωσε με την οργάνωσή της στην άμυνα σε μονοψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών. Μόνον εννέα τελικές έβγαλαν οι παίκτες του Αλέγκρι, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ματς με τη Ρόμα έφτασαν στις 20! Στη Μαδρίτη, άλλαξαν 449 πάσες έναντι 203 της Ατλέτικο, αλλά αυτή η «υπεροχή» τους δεν μεταφράστηκε σε κάτι καλό, αφού δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί και τελικά γνώρισαν την ήττα.

 

Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι δέχθηκαν για πρώτη φορά γκολ πριν να ακολουθήσουν τα δύο τέρματα της Ρόμα.

 

Ολα αυτά βέβαια δεν είναι τόσο απλό να προσαρμοστούν από τον καθένα. Ομως μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Μίτσελ και να γίνουν «οδηγός επιβίωσης» για τη νύχτα της 22ας Οκτωβρίου, όταν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στο« Καραϊσκάκη»!

 

 

Scroll to top