07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απ’ το κελί στην εντατική

Οξύ στεφανιαίο σύνδρομο διαγνώστηκε στον φυλακισμένο πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Δραματική εξέλιξη για τον καταδικασμένο πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών στα Διαβατά, καθώς χθες εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του εφημερεύοντος νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με οξείς πόνους στο στήθος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαγνώστηκε οξύ στεφανιαίο σύνδρομο στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης που διακομίστηκε από τις φυλακές Διαβατών στις 9.30 το πρωί. Από τη στιγμή εκείνη νοσηλεύεται στη Στεφανιαία Μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του «Παπαγεωργίου».

 

«Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή και οι γιατροί που τον παρακολουθούν θα αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το περιστατικό», ανέφερε η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν βουλωμένες αρτηρίες στον κ. Παπαγεωργόπουλο και πιθανότατα την Τετάρτη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ επίσημο ανακοινωθέν αναμένεται τις επόμενες μέρες. Ας σημειωθεί ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και πριν από λίγους μήνες σε κάθειρξη 12 ετών από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλες δύο δίκες τις αμέσως επόμενες μέρες. Στις 7 Νοεμβρίου επρόκειτο να δικαστεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στις 17 του ίδιου μήνα για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής, δηλαδή άλλης υπόθεσης υπεξαίρεσης περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

 

Στο μεταξύ, έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο ζητώντας να ξαναγίνει η πρώτη δίκη, στην οποία καταδικάστηκε, επιμένοντας πως είναι αθώος και βρίσκεται άδικα στη φυλακή. Το ανώτατο αναθεωρητικό δικαστήριο ακόμη δεν έχει αποφανθεί επί του αιτήματος αυτού.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top