07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Επανάληψη εκλογών με ΣΥΡΙΖΑ vs ΚΚΕ

      Pin It

Σε νέες κάλπες αναμένεται να κληθούν οι δημότες της Καισαριανής, προκειμένου να εκλέξουν ξανά τη νέα δημοτική αρχή. Ο β’ γύρος των δημοτικών εκλογών οδηγείται σε επανάληψη έπειτα από ένσταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής», επικαλούμενη την ακυρότητα του β’ γύρου, στον οποίο υποστηρίζει ότι έπρεπε να έχει πάρει μέρος, λέγοντας ότι στην καταμέτρηση των ψήφων του α’ γύρου, ψηφοδέλτιά της καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

 

Ο ισχυρισμός έγινε δεκτός -σύμφωνα με πληροφορίες- από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, κι έτσι ο β’ γύρος αναμένεται να επαναληφθεί με υποψήφιους για τη θέση του δημάρχου τον νικητή των εκλογών του Μαΐου, επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής», Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον Ηλία Σταμέλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, τη δεύτερη θέση στον α’ γύρο έλαβε με μία μόνο ψήφο διαφορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο απερχόμενος δήμαρχος, Αντώνης Καμπάκας. Συγκεκριμένα, η παράταξή του, «Καισαριανή Δημιουργία», πήρε 2.767 ψήφους, έναντι 2.766 της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Εφόσον ο κ. Καμπάκας «πέσει» στην τρίτη θέση, αναμένεται να χάσει και έναν δημοτικό σύμβουλο (από 4 στους 3).

 

Σύμφωνα με τον κ. Σταμέλο, «η δικαστική απόφαση αποκατέστησε την πραγματικότητα». Οπως περιγράφει στην «Εφ.Συν.», επί της ουσίας η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναδειχθεί 2η παράταξη στις εκλογές, καθώς -πέρα από την περίπτωση των ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν ως άκυρα- πολλά άλλα ψηφοδέλτια «έπεσαν» στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών, αντί των δημοτικών. «Θα δώσουμε τη μάχη για τη δημαρχία, με βάση τις θέσεις μας και τις αρχές μας. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων», συμπληρώνει.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Κοντόσταυλος είχε αναδειχθεί πρώτος τόσο στον α’ γύρο όσο και στον β’ γύρο των εκλογών, όπου υπερδιπλασίασε τα ποσοστά του και αναδείχθηκε δήμαρχος, έχοντας επιλεγεί από το 61,55% των δημοτών Καισαριανής.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top