07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στους Μολάους δεν θα περάσει ο… συνδικαλισμός

Πρώτα οι εκπαιδευτικοί, τώρα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της περιοχής. Στη Λακωνία διώκονται οι εργατικές διεκδικήσεις.
      Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Η Λακωνία δεν φαίνεται να αντέχει τον συνδικαλισμό και την οργάνωση των εργαζομένων. Μετά τη δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων, τώρα διώκεται για τους ίδιους λόγους η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου της περιοχής. Η διοίκηση του ιδρύματος έχει φορτώσει στην αντιπρόεδρο τέσσερις πειθαρχικές διώξεις και την απειλεί με αργία.

 

Τα προβλήματα για τη Φωτεινή Μανωλάκου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2014, όταν η διοίκηση του ιδρύματος κοινοποίησε απόφαση για την ξαφνική μετακίνησή της στο Νοσοκομείο Σπάρτης με την παράλληλη αφαίρεση καθηκόντων.

 

«Με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και του σωματείου μας, αρνήθηκα να μετακινηθώ. Η διοίκηση επικαλέστηκε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας και αλλοιώνοντας το περιεχόμενό του υποστήριξε ότι διατάχθηκε επείγων διαχειριστικός έλεγχος και ότι ήταν απαραίτητη η μετακίνησή μου προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα», μας λέει η Φ. Μανωλάκου.

 

«Υπήρχε προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης που ανέστειλε την απόφαση μετακίνησής μου. Παρ’ όλα αυτά μού άσκησαν δίωξη για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και σοβαρή απείθεια επιβάλλοντάς μου πρόστιμο 15 ημερομισθίων. Οταν πήγα στη Σπάρτη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Αντιμετώπισα μια απαξιωτική -ακόμη και απειλητική- συμπεριφορά από τη διοίκηση. Υστερα από δύο πτυχία και 28 χρόνια προϋπηρεσία με πήγαιναν ανά μία ώρα από γραφείο σε γραφείο για εκπαίδευση…».

 

Από τις 20 Αυγούστου έχει λήξει η μετακίνηση της Φ. Μανωλάκου, όμως η διαδικασία με τις προσφυγές στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας από τα κλαδικά σωματεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Για «οργανωμένο μηχανισμό στοχοποίησης και εξόντωσης αγωνιστών» κάνει λόγο το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ενώ από την πλευρά της η Φ. Μανωλάκου υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται άλλος λόγος δίωξης παρά μόνον η συνδικαλιστική της δράση.

 

Το Συντονιστικό καλεί τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στις 9.30, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, τον δήμαρχο Σπάρτης, συλλογικότητες και σωματεία να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Σπάρτης.

 

- Εν τω μεταξύ, η παράταξη Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα του Νοσοκομείου Μολάων κατήγγειλε παρέμβαση της αστυνομίας τη δεύτερη μέρα της πανυγειονομικής απεργίας στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο αστυνομικοί υπάλληλοι παρουσιάστηκαν στον χώρο του νοσοκομείου, ζητώντας τα στοιχεία των απεργών.

 

Scroll to top