07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εμεινε μόνο η ταμπέλα

Αστεγη η Χ.Α. στην Ξάνθη αφού η ιδιοκτήτρια των γραφείων της δεν ανανέωσε το συμβόλαιο.
      Pin It

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Φαίνεται ότι το γνωστό αντιφασιστικό σύνθημα «τσακίστε τους ναζί σε κάθε γειτονιά» αρχίζει να υλοποιείται σε κάποιες περιοχές της χώρας. Μετά τον ιδιοκτήτη ακινήτου στο Μαρούσι, που καλεί τους χρυσαυγίτες να εκκενώσουν τον χώρο του, άστεγη έμεινε και η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθης καθώς η ιδιοκτήτρια του μισθωμένου ακινήτου επί της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης αρνήθηκε να τους ανανεώσει το συμβόλαιο. Οταν πριν από δύο χρόνια οι χρυσαυγίτες είχαν μισθώσει το συγκεκριμένο ακίνητο, οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν εκεί τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πλέον οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν σε ποιους είχαν μισθώσει τα γραφεία, επιχείρησαν με κάθε νόμιμο τρόπο να τους διώξουν, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Σταδιακά, μέσα σε δύο χρόνια, η πολυκατοικία των χρυσαυγιτών άρχισε να ερημώνει καθώς οι επαγγελματίες που διατηρούσαν γραφεία εκεί -κυρίως γιατροί και λογιστές-, ο ένας μετά τον άλλο αποφάσισαν να αλλάξουν επαγγελματική στέγη τόσο για πολιτικούς όσο και για πρακτικούς λόγους (αναστάτωση από συχνά επεισόδια).

 

Τελικά, με τη λήξη του συμβολαίου, οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο και οι χρυσαυγίτες αναζητούν νέα στέγη.

 

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι στιγμής κανείς στην Ξάνθη δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους νοικιάσει κάποιο χώρο.

 

Οι χρυσαυγίτες, που ήδη έχουν μαζέψει τα πράγματά τους, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αφαιρέσουν τη μεγάλη ταμπέλα με το όνομα της οργάνωσης, που παραμένει ακόμα έξω από το κτίριο. Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, στην περίπτωση που δεν την αφαιρέσουν έγκαιρα οι ίδιοι, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να την απομακρύνουν, αναλαμβάνοντας τα έξοδα…

 

Scroll to top