07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της Πυλαίας

Η Cosmote καμουφλάρισε τρεις κεραίες κινητής σε ψεύτικες καμινάδες αλλά το δικαστήριο σταματά τη λειτουργία τους.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Πυλαία – κεραία 1-0. Πρώτη νίκη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τους γονείς, μαθητές και κατοίκους που ζουν γύρω από το 2ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής Πυλαίας όπου η Cosmote «φύτεψε» τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής. Η υπόθεση συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο το οποίο χθες εξέδωσε προσωρινή διαταγή δικαιώνοντας τους κατοίκους.

 

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη είχαν κάνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου, που ζητούσαν τη λήψη προσωρινών μέτρων εναντίον της εταιρείας και του ιδιοκτήτη της οικοδομής όπου εγκαταστάθηκαν οι κεραίες.

 

Οπως υποστήριξαν, η εγκατάσταση των κεραιών αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες προκαλώντας έντονη ανησυχία στην περιοχή και κινητοποιήθηκαν αμέσως. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες τους, η εταιρεία επιχείρησε να τις καμουφλάρει μέσα σε ψεύτικες καμινάδες. Στο μεταξύ, σε πολλά μπαλκόνια της περιοχής έχουν αναρτηθεί πανό με σύνθημα «Να φύγουν οι κεραίες του θανάτου». Διάβημα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχει κάνει και το σχολείο, χωρίς όμως οι κεραίες να έχουν απομακρυνθεί από την Cosmote.

 

Το δικαστήριο χθες διέταξε να σταματήσει η λειτουργία των κεραιών ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 3 Νοεμβρίου.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top