Pin It

Iran-plousioi-pisina-nargiles

Μέχρι τώρα υπήρχε στο Instagram λογαριασμός με την ονομασία «Τα πλουσιόπαιδα», για ultra εύπορα παιδιά που «ανέβαζαν» φωτογραφίες των υπέροχων αυτοκινήτων τους, των πανάκριβων γιοτ και ρολογιών που τους αγόραζαν οι γονείς τους.

Iran-plousioi

Τώρα , οι γόνοι αυτοί έχουν… ανταγωνισμό από «τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης», που άνοιξαν δικό τους λογαριασμό επιδεικνύοντας έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, εκεί που πρόσφατα επτά νεαροί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης (με αναστολή), επειδή ανέβασαν βίντεο τους να χορεύουν στη μουσική του Αμερικανού ράπερ Φάρελ Ουίλιαμς και εκεί όπου μια 25χρονη, που έχει και βρετανικό διαβατήριο, κατηγορούμενη για «προπαγάνδα κατά του καθεστώτος» κρατείται επί τρεις μήνες στην απομόνωση στις διαβόητες φυλακές του Εβιάν και έχει αρχίσει απεργία πείνας, επειδή αποπειράθηκε να παρακολουθήσει έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών.

Iran-plousioi-1

 

Ο λογαριασμός άνοιξε τον Σεπτέμβριο και δείχνει νεαρούς, ευπαρουσίαστους, ευτυχισμένους άνδρες και γυναίκες να επιδεικνύουν τα γρήγορα πανάκριβα αυτοκίνητα τους, τα επώνυμα κινητά, ρολόγια και ρούχα, τις πανέμορφες βίλες τους και πολλά άλλα, που απαγορεύονται στο Ιράν για όλους τους υπόλοιπους.

Iran-plousioi-autokinita

 

Ο λογαριασμός έχει ήδη πάνω από 31.000 followers και ο αριθμός τους αυξάνεται γρήγορα.

 

 

Iran-plousioi-autokinita-1

 

Ένας από τους διαχειριστές του έγραψε την Κυριακή ότι «δεν περίμεναν να υπάρξει τόση απήχηση και ότι ήθελε να «ενημερώσει όλους τους επισκέπτες να μην την παίρνουν πολύ σοβαρά»… αφού δημιουργήθηκε «αποκλειστικά για διασκέδαση, για νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια».

Iran-plousioi-autokinito

 

Παρακάτω βέβαια εξηγεί: «Κάθε χώρα έχει πλούσιους και φτωχούς. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι συναισθηματικά επώδυνο για μερικούς, οι οποίοι δεν ζουν τη ζωή που δείχνουν οι φωτογραφίες, αλλά δεν είναι απαραίτητο να μας ακολουθήσουν. Είμαστε απλά νέοι που κάνουν κάτι για να περάσουμε διασκεδαστικά την ώρα μας, δεν τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά…».

Iran-plousioi-autokinito-1

 

Σίγουρα πάντως έχουν εξασφαλίσει την ανοχή των αρχών.

Iran-plousioi-autokinito-2

Iran-plousioi-diaskedasi

Iran-plousioi-ginaika-1

Iran-plousioi-ginaika-2

Iran-plousioi-ginaika-3

Iran-plousioi-ginaika-4

Iran-plousioi-ginaika-5

Iran-plousioi-ginaika-6

Iran-plousioi-ginaika-7

Iran-plousioi-ginaika-8

Iran-plousioi-ginaikes

Iran-plousioi-ginaikes-1

Iran-plousioi-ginaikes-2

Iran-plousioi-ginaikes-3

Iran-plousioi-ginaikes-4

Iran-plousioi-ginaikes-5

Iran-plousioi-pisina

Scroll to top